Enbärsstekt fläskytterfilè med senapsstuvad surkål

3
1
Enbärsstekt fläskytterfilè med senapsstuvad surkål

En söndagsrätt på en vardag! Man kan bli överraskad hur väl enbären framhäver fläskytterfiléns smaker. Och den timjankryddade ugnsbakade potatisen gifter sig väl med dessa. Servera tillsammans med sallad och senapsstuvad surkål.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Enbärsstekt fläskytterfilè med senapsstuvad surkål

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
1/2
kruka timjan
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Fläskytterfilè

600 g
fläskytterfilé
1 msk
enbär
1 msk
smör

Surkål

2 1/2 dl
vispgrädde
500 g
surkål
1 msk
senap (gärna dijonsenap)
1
kruksallad
1
rött äpple
1 msk
olja
1/2 msk
vinäger

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja och välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja och byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Magnus

2021-09-03

Kött och potatis matchar bra i smak. Sallad och surkål matchar bra i smak. Kött/potatis hör INTE ihop med sallad/surkål.

Näringsvärde per portion

Energi 2917 KJ / 699 kCal
Fett 36 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept