Enbärsstekt fläskytterfilè med senapsstuvad surkål
En söndagsrätt på en vardag! Man kan bli överraskad hur väl enbären framhäver fläskytterfiléns smaker. Och den timjankryddade ugnsbakade potatisen gifter sig väl med dessa. Servera tillsammans med sallad och senapsstuvad surkål.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1/2 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt
peppar
Fläskytterfilè
600 g fläskytterfilé
1 msk enbär
1 msk smör
Surkål
2 1/2 dl vispgrädde
500 g surkål
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1 kruksallad
1 rött äpple
1 msk olja
1/2 msk vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2917 KJ / 699 kCal
Fett36 g
Salt2.3 g
Kolhydrater50 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kött och potatis matchar bra i smak. Sallad och surkål matchar bra i smak. Kött/potatis hör INTE ihop med sallad/surkål.
Magnus
2021-09-03