Köttbullar med stuvade makaroner

25
1
Köttbullar med stuvade makaroner

Bjud på en välsmakande klassiker i form av köttbullar och stuvade makaroner. Blanda färsen med alla ingredienserna och tillsätt dijonsenap och timjan för extra god smak. Rulla, stek och servera!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Köttbullar med stuvade makaroner

Ingredienser

4 portioner

Makaroner

1 l
mjölk
5 dl
makaroner
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
-
muskotnöt

Köttbullar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
dijonsenap
ca 500 g
blandfärs
1 tsk
timjan
1 msk
smör
1/2
kruka persilja
1
kruksallad
200 g
snackmorötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Stek morötterna i smör med lite socker och strö på persiljan.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Michael

2018-03-24

Helt fantastiskt hemsida 🙂

Näringsvärde per portion

Energi 2990 KJ / 714 kCal
Fett 26 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 72 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept