Kycklingfilé med rostade svartrötter

8
0
Kycklingfilé med rostade svartrötter

Saftiga kycklingfiléer som serveras med timjansdoftande ugnsrostade rotfrukter och en krämig gräddsås. Måltiden är enkel att tillaga och både doftar och smakar underbart. En perfekt vardagsrätt helt enkelt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Kycklingfilé med rostade svartrötter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

375 g svartrötter
2 morötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk timjan
salt och peppar
125 g salladslök

Sås

2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1/2 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk smör
1/2 förp persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Pensla kycklingen med senap. Rulla den sedan i persiljan innan den sätts in i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2262 KJ / 541 kCal
Fett 19 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 47.1 g
Protein 41.1 g
Läs mer om näringsvärden