Kycklingfilé med rostade svartrötter

Saftiga kycklingfiléer som serveras med timjansdoftande ugnsrostade rotfrukter och en krämig gräddsås. Måltiden är enkel att tillaga och både doftar och smakar underbart. En perfekt vardagsrätt helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
375 g svartrötter
2 morötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk timjan
salt
peppar
125 g salladslök
Sås
2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1/2 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk smör
1/2 förp persilja (à 20 g)
Gör så här
00:25:00
00:07:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2262 KJ / 541 kCal
Fett19 g
Salt2.76 g
Kolhydrater47.1 g
Protein41.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer