Kycklingfilé med rostade svartrötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med rostade svartrötter

Saftiga kycklingfiléer som serveras med timjansdoftande ugnsrostade rotfrukter och en krämig gräddsås. Måltiden är enkel att tillaga och både doftar och smakar underbart. En perfekt vardagsrätt helt enkelt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Skala svartrötterna och lägg dem direkt i kallt vatten så att de inte blir missfärgade. Skala och skiva morötterna grovt. Skär potatisen i klyftor.
  3. Låt svartrötterna rinna av och skär dem i ca 5 cm långa bitar. Blanda rotfrukterna med olivoljan i en bunke och krydda med timjan, salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Ansa och dela salladlöken i tre delar, lägg dem på plåten med rotfrukterna när det återstår ca 7 minuter av tiden.
  5. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och värm igen före servering.
  6. Kyckling: Bryn kycklingen i smöret i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  7. Hacka persiljan.
  8. Servera kycklingen med rotfrukter och sås. Toppa med persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Pensla kycklingen med senap. Rulla den sedan i persiljan innan den sätts in i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 375 g svartrötter
  • 2 morötter
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 125 g salladslök
Sås
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk majsstärkelse
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1/2 förp persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2262 kJ / 541 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept