Kycklingfilé med rostade svartrötter

8
0 Klimatsmart
Kycklingfilé med rostade svartrötter

Saftiga kycklingfiléer som serveras med timjansdoftande ugnsrostade rotfrukter och en krämig gräddsås. Måltiden är enkel att tillaga och både doftar och smakar underbart. En perfekt vardagsrätt helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Kycklingfilé med rostade svartrötter

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

375 g
svartrötter
2
morötter
600 g
fast potatis
1 msk
olivolja
1 tsk
timjan
-
salt och peppar
125 g
salladslök

Sås

2 dl
vatten
1 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
1/2
köttbuljongtärning
1/2 msk
kinesisk soja
1 msk
majsstärkelse

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
smör
1/2
förp persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk, grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Pensla kycklingen med senap. Rulla den sedan i persiljan innan den sätts in i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2262 KJ / 541 kCal
Fett 19 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 47.1 g
Protein 41.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept