Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Svartrot med citron och dragon

Det här receptet på svartrot med citron och dragon är ett intressant, välsmakande och annorlunda tillbehör som passar mycket bra till fisk eller kyckling. Värt att testa!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär svartrötter i 4–5 cm stora bitar. Lägg efter hand i en kastrull med vatten och några droppar vinäger i så att de inte mörknar. Tillsätt lite salt och koka upp. Låt koka ca 15 minuter.
  2. Häll av vattnet. Låt smör smälta ner.
  3. Tillsätt finrivet skal av citron, citronjuice och hackad färsk dragon. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.

Tips

Svartrot med citron och dragon Gott och lyxigt tillbehör till fisk eller fågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g svartrötter
  • vinäger
  • salt
  • 3 msk smör
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl citronjuice
  • 1/2 msk hackad färsk dragon
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer