Lättstuvade svartrötter med dragonsmak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lättstuvade svartrötter med dragonsmak

Lättstuvade svartrötter med dragonsmak är tillsammans med pasta och tomater en mättande och vacker lunchrätt som går snabbt att laga. Receptet innehåller vitt vin som ger rätten extra god smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skala svartrötterna och skär dem i 3-4 cm långa bitar. Koka dem mjuka i lite lätt saltat vatten 10-12 min.
  2. Fräs matfett och mjöl i en kastrull och späd med grönsaksspad, vin och grädde.
  3. Krydda med salt och peppar och låt stuvningen koka ca 3 min.
  4. Smaksätt med färsk, hackad dragon och koka ytterligare ett par minuter. Blanda ner svartrötterna och låt allt bli genomvarmt. Servera stuvningen till pasta och tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g svartrötter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksspad
  • 1/2 dl vitt vin
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk dragon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2560 kJ / 610 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden