Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nyttiga grilltillbehör!

Nyttiga och goda grönsaker att lägga på grillen! Smaksätt majsen med lite salt och smör, fänkål och svartrötter med olja och fräsch citron samt aubergine med magnifik smak av timjan och vitlök. Grilla och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Majskolvar

  1. Majskolvar grillas med fördel hela med sin blast på medelhög värme, glöm inte att vända på kolvarna med jämna mellanrum.
  2. Majsen är klar efter ca 20 minuter på gillen och serveras skalad (utan blasten) med t ex mjukt saltat smör som krydda.

Fänkål

  1. Fänkålen delas i 4 klyftor och kryddas med salt, peppar, olivolja och citronsaft.
  2. Därefter slår man in fänkålen i aluminiumfolie och lägger på grillen på medelhög värme i ca 20 minuter medans man emellanåt vänder på paketet.
  3. Ta ut klyftorna ur paketen och lägg dessa hastigt på grillen så att de mönstras. Serveras med fördel till grillad fisk.


Auberginer

  1. Auberginerna delas på längden och kryddas med salt, peppar, hälften av olivoljan samt fördela vitlöksskivorna på varje halva.
  2. Riv av bladen från timjan och fördela på auberginen. Varje längd slås in i aluminiumfolie och grillas på hög värme i ca 10 minuter på vardera sida. Tag av paketen från grillen och låt dem svalna något.
  3. Auberginen är nu mjuk, ta en sked och gröp ur dem så att bara köttet är med.
  4. Lägg allt auberginekött i en bunke och vispa i resten av olivoljan till en slät puré. Servera till allehanda kött eller grillad fisk.


Svartrötter

  1. Skala svartrötterna och dela till mindre bitar ca 7-8 cm långa.
  2. Marinera dem i ca 20 minuter i olivolja och citron som vispats samman. Smaka av salt och peppar.
  3. Lägg sedan svartrötterna i aluminiumfolie och gör små paket som grillas på medelhög värme i ca 10-15 minuter på vardera sidan. Tag av från grillen och låt svalna något.
  4. Plocka ur dem ur paketen och grilla hastigt på grillen tills dem fått en fin gyllenbrun färg runtom. Serveras till allehanda grillat kött eller fisk.

Tips

Grönsaker smakar alltid bäst grillade naturellt utan för mycket kryddor.

Ingredienser

Portioner: 4
Majskolvar
  • 2 hela majskolvar med blast
  • 100 g mjukt saltat smör
Fänkål
  • 2 hela färska fänkål
  • salt och peppar
  • 1 dl olivolja
  • saft från 1/2 citron
Auberginer
  • 2 hela färska auberginer
  • salt och peppar
  • 2 dl god olivolja
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • några färska timjankvistar
Svartrötter
  • 500 g hela färska svartrötter
  • 1 dl god olivolja
  • saften av 1/2 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?