Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter

Svartrötter i stuvning av crème fraiche och rosmarin, ett annorlunda tillbehör med rotfrukt att servera till middagen. Med crème fraichen får du den lena känslan av stuvning och kryddningen framhäver verkligen svartrotens smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta svartrötterna under rinnande kalllt vatten. Skala, dela längs med och skär rötterna i ca 10 cm långa stavar. Skölj av dem i vatten.
  2. Koka svartrötterna mjuka i ca 10 minuter. Koka upp lättcrème fraiche, vatten och rosmarin.
  3. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt småputtra.
  4. Häll av svartrötterna och vänd ner i crème fraichesåsen.
  5. Lägg över på ett fat och garnera med rosmarinblad. Servera som tillbehör till kalvkött, fläskkotlett eller lammstek.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse svartrötter (à ca 500 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin (eller halva mängden torkad)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?