Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
1
Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter

Svartrötter i stuvning av crème fraiche och rosmarin, ett annorlunda tillbehör med rotfrukt att servera till middagen. Med crème fraichen får du den lena känslan av stuvning och kryddningen framhäver verkligen svartrotens smak.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Rosmarin- och crème fraichestuvade svartrötter

Ingredienser

4 portioner
1   påse svartrötter (à ca 500 g)
2 dl  lätt crème fraiche
1 dl  vatten
2 tsk  finhackad färsk rosmarin (eller halva mängden torkad)
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Gott, men lite speciell smak, syrlig och krämig i ett! Värt att provas, är nog något man gillar eller så inte...

Erika

2007-02-17

Testa liknande recept

Lättstuvade svartrötter med dragonsmak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Svartrot med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinsglacerade svartrötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesangratinerade svartrötter
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfrukter med getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga