Kycklingfilé med pak choi i jordnötssås

78
0 Klimatsmart
Kycklingfilé med pak choi i jordnötssås

Njut av saftiga kycklingfiléer med pak choi i välsmakande jordnötssås. Jordnötssåsen gör du på bland annat jordnötssmör, sweet chili och små läckra sesamfrön. En välsmakande blandning som hälls över stekt salladslök, röd peppar och pak choi. Servera med ris, kycklingfiléer och toppa med krispiga groddar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016

Kycklingfilé med pak choi i jordnötssås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
röd peppar
250 g
pak choi
1 msk
olja

Sås

2 msk
sesamfrön
1 dl
jordnötssmör
1 dl
vatten
1 msk
sweet chilisås
3 msk
japansk soja
1 tsk
ättika (12%)
4
snabbfiléer av kyckling
1/2 msk
olja
-
salt och peppar

Topping

2 dl
alfalfagroddar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Mikra jordnötssmöret en kort stund eller ställ i varmvatten så blir det mjukare och lättare att vispa.

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2651 KJ / 634 kCal
Fett 23.4 g
Salt 5.38 g
Kolhydrater 54.4 g
Protein 48.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept