Kycklingfilé med pak choi i jordnötssås
Njut av saftiga kycklingfiléer med pak choi i välsmakande jordnötssås. Jordnötssåsen gör du på bland annat jordnötssmör, sweet chili och små läckra sesamfrön. En välsmakande blandning som hälls över stekt salladslök, röd peppar och pak choi. Servera med ris, kycklingfiléer och toppa med krispiga groddar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 röd peppar
250 g pak choi
1 msk olja
Sås
2 msk sesamfrön
1 dl jordnötssmör
1 dl vatten
1 msk sweet chilisås
3 msk japansk soja
1 tsk ättika (12%)
4 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
salt
peppar
Topping
2 dl alfalfagroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2651 KJ / 634 kCal
Fett23.4 g
Salt5.38 g
Kolhydrater54.4 g
Protein48.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer