Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
0
Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker

Asiatisk influerad kycklingrätt med krämig sojamajonnäs och picklade grönsaker. I Vietnam kallas det do chua – inlagd rättika och morot som är det stående tillbehöret i mackor och wokar. Här ger det en härligt sötsyrlig crunch som får rätten att skina!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

2 msk socker
2 msk ättika (12 %)
4 msk vatten
1 rättika (à ca 100 g)
2 morötter
1/2 kruka persilja
4 port ris

Sojamajonnäs

1 msk japansk soja
1 dl majonnäs
peppar

Kyckling

ca 600 g snabbfilé av kyckling
1 msk smör eller margarin
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2622 KJ / 627 kCal
Fett24.4 g
Salt2.94 g
Kolhydrater56.9 g
Protein43.3 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingcurry med sallad på rättika och lime
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i dillsås med potatis
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med sesam och picklade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limepicklad gurka och rättika med koriander
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxfilé tartar med sojamajonnäs och asiatiska örter
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i röd curry
Betyg 3.9 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga