Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker
Asiatisk influerad kycklingrätt med krämig sojamajonnäs och picklade grönsaker. I Vietnam kallas det do chua – inlagd rättika och morot som är det stående tillbehöret i mackor och wokar. Här ger det en härligt sötsyrlig crunch som får rätten att skina!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
2 msk socker
2 msk ättika (12 %)
4 msk vatten
1 rättika (à ca 100 g)
2 morötter
1/2 kruka persilja
4 port ris
Sojamajonnäs
1 msk japansk soja
1 dl majonnäs
peppar
Kyckling
ca 600 g snabbfilé av kyckling
1 msk smör eller margarin
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2622 KJ / 627 kCal
Fett24.4 g
Salt2.94 g
Kolhydrater56.9 g
Protein43.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer