Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker

16
0
Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker

Asiatisk influerad kycklingrätt med krämig sojamajonnäs och picklade grönsaker. I Vietnam kallas det do chua – inlagd rättika och morot som är det stående tillbehöret i mackor och wokar. Här ger det en härligt sötsyrlig crunch som får rätten att skina!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Kyckling med sojamajonnäs och picklade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

2 msk
socker
2 msk
ättika (12 %)
4 msk
vatten
1
rättika (à ca 100 g)
2
morötter
1/2
kruka persilja
4
port ris

Sojamajonnäs

1 msk
japansk soja
1 dl
majonnäs
-
peppar

Kyckling

ca 600 g
snabbfilé av kyckling
1 msk
smör eller margarin
-
salt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda gärna ner lite rostade sesamfrön i majonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2622 KJ / 627 kCal
Fett 24.4 g
Salt 2.94 g
Kolhydrater 56.9 g
Protein 43.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept