Grillade kycklingspett med thaipasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade kycklingspett med thaipasta

Ta en liten bit av Thailand hem till ditt kök genom att tillaga den här heta thaipastan med saftiga kycklingspett. Pastan har trevliga smaker från bland annat chili, koriander, jordnötter och krämig kvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i kuber, ca 2 x 2 cm. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Trä upp kycklingen och paprikan på fyra spett. Blanda samman olja, chilisås och kajennpeppar. Pensla spetten med blandningen. Ställ kallt ca 2 tim.
  2. Pasta: Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Fräs chili i oljan i en traktörpanna. Tillsätt jordnötssmör, vatten och pressad lime.
  3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av. Blanda ner pastan i traktörpannan. Tillsätt limeskal, jordnötter, koriander och kvarg.
  4. Grilla kycklingspetten på utegrill eller i ugnen ca 10 min. Servera spetten med thaipastan och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 1 msk chilisås
  • 1 krm kajennpeppar
Thaipasta
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1 dl vatten
  • saft och skal från 1/2 lime
  • 4 port pasta t ex tagiatelle (4 port motsvarar 280 g)
  • 1/2 dl jordnötter
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 1 dl kvarg gourmet
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info