Kycklingramen med salladslök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingramen med salladslök

En vietnamesisk nudelsoppa med en bas av mustig kycklingbuljong, tunt skuren kycklingfilé och sting från den heta sambal oeleken. Den strimlade salladslöken tillför både färg, textur och doft och gifter sig fint med både sesamfröna och den milda pak choien. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs pressad vitlök, sambal oelek och sesamfrö i oljan i en kastrull. 
  3. Tillsätt buljongen och koka upp. Sänk värmen och tillsätt kycklingen. Låt sjuda ca 5 minuter. 
  4. Ansa och skiva salladslöken fint. Skär roten av pak choi och strimla den på längden.
  5. Lägg nudlarna i skålar tillsammans med salladslök och pak choi och häll på buljongen med kycklingen.
  6. Servera genast.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ramennudlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 msk olja
  • 520 g kycklingbuljong
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 pak choi
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2308 kJ / 552 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept