Kycklingramen med salladslök

22
2
Kycklingramen med salladslök

En vietnamesisk nudelsoppa med en bas av mustig kycklingbuljong, tunt skuren kycklingfilé och sting från den heta sambal oeleken. Den strimlade salladslöken tillför både färg, textur och doft och gifter sig fint med både sesamfröna och den milda pak choien. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Kycklingramen med salladslök

Ingredienser

2 portioner
2
port ramennudlar
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
sambal oelek
1 msk
sesamfrö
1 msk
olja
7 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
300 g
strimlad kycklingfilé
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
pak choi

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Sebastian

2020-04-22

Yes, jag håller med Rebecca. Det ser ut som ett jättegott recept men hur mycket buljong ska det vara? Är det tryckfelsnisse som varit framme, ska det vara 5 dl?

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Sebastian och Rebecca! Det var faktiskt en färdig produkt som tyvärr har utgått ur sortimentet. Våra kockar har sett över receptet och ändrat 520 g kycklingbuljong till 7 dl och 1 kycklingsbuljongtärning. Receptet är nu uppdaterat. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Rebecca

2020-02-25

Hur mäter man upp 520 g kycklingbuljong? Hur mycket är det i flytande form?

Näringsvärde per portion

Energi 2308 KJ / 552 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept