Kycklingramen med salladslök
En vietnamesisk nudelsoppa med en bas av mustig kycklingbuljong, tunt skuren kycklingfilé och sting från den heta sambal oeleken. Den strimlade salladslöken tillför både färg, textur och doft och gifter sig fint med både sesamfröna och den milda pak choien. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port ramennudlar
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1 msk sesamfrö
1 msk olja
7 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
300 g strimlad kycklingfilé
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 pak choi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Yes, jag håller med Rebecca. Det ser ut som ett jättegott recept men hur mycket buljong ska det vara? Är det tryckfelsnisse som varit framme, ska det vara 5 dl?
Sebastian
2020-04-22Hej Sebastian och Rebecca! Det var faktiskt en färdig produkt som tyvärr har utgått ur sortimentet. Våra kockar har sett över receptet och ändrat 520 g kycklingbuljong till 7 dl och 1 kycklingsbuljongtärning. Receptet är nu uppdaterat. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-27Hur mäter man upp 520 g kycklingbuljong? Hur mycket är det i flytande form?
Rebecca
2020-02-25