Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

15
3
Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Ett festligare alternativ av kyckling är om du marinerar kycklingfiléerna i en blandning av jordnötssmör, vatten och soja och sedan panerar kycklingen med kokos. Servera kycklingfiléerna tillsammans med ris eller potatis.

Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Ingredienser

8 portioner
8 kycklingfiléer
1 dl jordnötssmör
1/2 dl vatten
1 msk soja
2 lime
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
2 dl riven kokos
1 - 1 1/2 tsk salt
2 - 2 1/2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Karolina

2007-07-12

Mycket gott! Ett lite festligare sätt att tillreda kyckling! Serverade med ris och en sås av creme fraiche, curry och mosad banan.

Margareta

2007-04-27

Jag serverade istället med basmatiris och gjorde sås på kokosmjölk smaksatt med resterna av marinaden. Helt klart värt 4 hattar!!!!

Carina

2006-03-20

passar bra till vickning och plockmat