Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Ett festligare alternativ av kyckling är om du marinerar kycklingfiléerna i en blandning av jordnötssmör, vatten och soja och sedan panerar kycklingen med kokos. Servera kycklingfiléerna tillsammans med ris eller potatis.

Ingredienser
8 portioner
8 kycklingfiléer
1 dl jordnötssmör
1/2 dl vatten
1 msk soja
2 lime
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
2 dl riven kokos
1 - 1 1/2 tsk salt
2 - 2 1/2 msk olja
Gör så här
00:01:00
02:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Ett lite festligare sätt att tillreda kyckling! Serverade med ris och en sås av creme fraiche, curry och mosad banan.
Karolina
2007-07-12Jag serverade istället med basmatiris och gjorde sås på kokosmjölk smaksatt med resterna av marinaden. Helt klart värt 4 hattar!!!!
Margareta
2007-04-27passar bra till vickning och plockmat
Carina
2006-03-20