Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Ett festligare alternativ av kyckling är om du marinerar kycklingfiléerna i en blandning av jordnötssmör, vatten och soja och sedan panerar kycklingen med kokos. Servera kycklingfiléerna tillsammans med ris eller potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Värm jordnötssmöret med vatten och soja i en skål i mirkovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min eller i en kastrull.
  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Blanda ner limesaften i skålen och smaka av med skalad, pressad vitlök och sambal oelek. Häll marinaden över kycklingen. Vänd runt påsen så att marinaden täcker allt kött. Låt stå kallt och marinera minst 2 tim.
  3. Blanda kokosen med limeskal och salt. Ta upp och vänd kycklingfiléerna i kokosen. Stek dem i oljan i en stekpanna, ca 5 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Servera kycklingen med t ex en potatissallad med curry.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 kycklingfiléer
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 2 lime
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 dl riven kokos
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?