Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
3
Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Ett festligare alternativ av kyckling är om du marinerar kycklingfiléerna i en blandning av jordnötssmör, vatten och soja och sedan panerar kycklingen med kokos. Servera kycklingfiléerna tillsammans med ris eller potatis.

Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos

Ingredienser

8 portioner
8   kycklingfiléer
1 dl  jordnötssmör
1/2 dl  vatten
1 msk  soja
2   lime
2 - 2 1/2   vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk  sambal oelek
2 dl  riven kokos
1 - 1 1/2 tsk  salt
2 - 2 1/2 msk  olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Ett lite festligare sätt att tillreda kyckling! Serverade med ris och en sås av creme fraiche, curry och mosad banan.

Karolina

2007-07-12

Jag serverade istället med basmatiris och gjorde sås på kokosmjölk smaksatt med resterna av marinaden. Helt klart värt 4 hattar!!!!

Margareta

2007-04-27

passar bra till vickning och plockmat

Carina

2006-03-20

Testa liknande recept

Ångad spenat med jordnötssås
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minutbiff med jordnötssås och sojamarinerade groddar
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het Thaibiff
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordnötssås
Betyg 3.8 av 5.
255 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingsaté
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga