Jordnötsmarinerade kycklingfiléer panerade med kokos
Ett festligare alternativ av kyckling är om du marinerar kycklingfiléerna i en blandning av jordnötssmör, vatten och soja och sedan panerar kycklingen med kokos. Servera kycklingfiléerna tillsammans med ris eller potatis.
Ingredienser
8 portioner
8 kycklingfiléer
1 dl jordnötssmör
1/2 dl vatten
1 msk soja
2 lime
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
2 dl riven kokos
1 - 1 1/2 tsk salt
2 - 2 1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Ett lite festligare sätt att tillreda kyckling! Serverade med ris och en sås av creme fraiche, curry och mosad banan.
Karolina
2007-07-12Jag serverade istället med basmatiris och gjorde sås på kokosmjölk smaksatt med resterna av marinaden. Helt klart värt 4 hattar!!!!
Margareta
2007-04-27passar bra till vickning och plockmat
Carina
2006-03-20