Ett festligare alternativ av kyckling är om du marinerar kycklingfiléerna i en blandning av jordnötssmör, vatten och soja och sedan panerar kycklingen med kokos. Servera kycklingfiléerna tillsammans med ris eller potatis.
Ingredienser
8 portioner
8
kycklingfiléer
1
dl
jordnötssmör
1/2
dl
vatten
1
msk
soja
2
lime
2 - 2 1/2
vitlöksklyftor
1 - 1 1/2
tsk
sambal oelek
2
dl
riven kokos
1 - 1 1/2
tsk
salt
2 - 2 1/2
msk
olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
15
3 st
Kommentarer
Karolina
2007-07-12
Mycket gott! Ett lite festligare sätt att tillreda kyckling! Serverade med ris och en sås av creme fraiche, curry och mosad banan.
Margareta
2007-04-27
Jag serverade istället med basmatiris och gjorde sås på kokosmjölk smaksatt med resterna av marinaden. Helt klart värt 4 hattar!!!!
Kommentarer
Karolina
2007-07-12Mycket gott! Ett lite festligare sätt att tillreda kyckling! Serverade med ris och en sås av creme fraiche, curry och mosad banan.
Margareta
2007-04-27Jag serverade istället med basmatiris och gjorde sås på kokosmjölk smaksatt med resterna av marinaden. Helt klart värt 4 hattar!!!!
Carina
2006-03-20passar bra till vickning och plockmat