Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs

8
0
Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs

Stekt kyckling serveras här med sojamarinerad svamp i en rätt som för tankarna till det kinesiska köket. Genom att snabbpickla champinjoner, pak choi och rödlök får du en lyxig asiatisk twist på en klassisk coleslaw, som går sömlöst ihop med den krispiga kycklingen. Avnjut med ris och sesammajonnäs.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Sallad

1 msk
socker
3 msk
japansk soja
1/2 tsk
sambal oelek
1 msk
vitvinsvinäger
250 g
champinjoner
1
rödlök
2
pak choi
4
port ris

Majonnäs

2 msk
sesamfrön
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
majonnäs

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3494 KJ / 835 kCal
Fett 45.7 g
Salt 4.44 g
Kolhydrater 58.3 g
Protein 45.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept