Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs

Stekt kyckling serveras här med sojamarinerad svamp i en rätt som för tankarna till det kinesiska köket. Genom att snabbpickla champinjoner, pak choi och rödlök får du en lyxig asiatisk twist på en klassisk coleslaw, som går sömlöst ihop med den krispiga kycklingen. Avnjut med ris och sesammajonnäs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Sallad

1 msk socker
3 msk japansk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 msk vitvinsvinäger
250 g champinjoner
1 rödlök
2 pak choi
4 port ris

Majonnäs

2 msk sesamfrön
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl majonnäs

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3494 KJ / 835 kCal
Fett45.7 g
Salt4.44 g
Kolhydrater58.3 g
Protein45.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingramen med salladslök
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta Green Curry
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med pak choi och kyckling
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax teriyaki med pak choi
Betyg 4.3 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé med pak choi i jordnötssås
Betyg 3.3 av 5.
79 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchi på pak choi
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga