Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs

Stekt kyckling serveras här med sojamarinerad svamp i en rätt som för tankarna till det kinesiska köket. Genom att snabbpickla champinjoner, pak choi och rödlök får du en lyxig asiatisk twist på en klassisk coleslaw, som går sömlöst ihop med den krispiga kycklingen. Avnjut med ris och sesammajonnäs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Blanda socker, soja, sambal oelek och vinäger i en skål.
  2. Skiva champinjonerna. Skala och skiva löken och strimla pak choien. Blanda grönsakerna med dressingen.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Majonnäs: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka gräslöken fint och blanda med majonnäsen och sesamfröna.
  5. Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i oljan i en stekpanna i ca 10 minuter, vänd då och då.
  6. Servera kycklingen med sallad, majonnäs och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 1 msk socker
  • 3 msk japansk soja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 pak choi
  • 4 port ris
Majonnäs
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl majonnäs
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3494 kJ / 835 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB