Kyckling med sojamarinerad svamp och sesammajonnäs
Stekt kyckling serveras här med sojamarinerad svamp i en rätt som för tankarna till det kinesiska köket. Genom att snabbpickla champinjoner, pak choi och rödlök får du en lyxig asiatisk twist på en klassisk coleslaw, som går sömlöst ihop med den krispiga kycklingen. Avnjut med ris och sesammajonnäs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 msk socker
3 msk japansk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 msk vitvinsvinäger
250 g champinjoner
1 rödlök
2 pak choi
4 port ris
Majonnäs
2 msk sesamfrön
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl majonnäs
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3494 KJ / 835 kCal
Fett45.7 g
Salt4.44 g
Kolhydrater58.3 g
Protein45.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer