Kycklingfilé med kall mango- och currycrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé med kall mango- och currycrème

En ljuvligt god och busenkel rätt där kycklingen först bryns tills den får en fin stekyta och sedan grillas i ugnen. De saftiga och möra kycklingfiléerna serveras med nykokt potatis, små blomkålsbuketter och en mango- och currycrème som bidrar med färg och fräschör. Garnera med pepprig krasse och låt det väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen.  
  3. Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg filéerna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  5. Skär blomkålen i bitar och koka i saltat vatten ca 5 minuter eller servera den rå.  
  6. Servera kycklingen med potatis, blomkål och crème fraiche. Toppa med klippt krasse.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 dl crème fraiche mango och curry
  • 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2167 kJ / 518 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept