Kycklingfilé med kall mango- och currycrème
En ljuvligt god och busenkel rätt där kycklingen först bryns tills den får en fin stekyta och sedan grillas i ugnen. De saftiga och möra kycklingfiléerna serveras med nykokt potatis, små blomkålsbuketter och en mango- och currycrème som bidrar med färg och fräschör. Garnera med pepprig krasse och låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
1/2 blomkålshuvud
2 dl crème fraiche mango och curry
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2167 KJ / 518 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer