Kycklingfilé med kall mango- och currycrème

7
0
Kycklingfilé med kall mango- och currycrème

En ljuvligt god och busenkel rätt där kycklingen först bryns tills den får en fin stekyta och sedan grillas i ugnen. De saftiga och möra kycklingfiléerna serveras med nykokt potatis, små blomkålsbuketter och en mango- och currycrème som bidrar med färg och fräschör. Garnera med pepprig krasse och låt det väl smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Kycklingfilé med kall mango- och currycrème

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
4
kycklingfiléer
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1/2
blomkålshuvud
2 dl
crème fraiche mango och curry
1/2
ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2167 KJ / 518 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept