Kyckling i teriyaki

51
0
Kyckling i teriyaki

En japaninspirerad rätt typisk för 80-talet. Du steker först kycklingen för att sedan låta den sjuda tillsammans med teriyakisåsen och de krispiga vattenkastanjerna. Servera med ris och paprika samt strö gärna över lite sesamfrön och solrosskott för en förhöjd smakupplevelse.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Kyckling i teriyaki

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
förp vattenkastanjer (à 227 g)
4
kycklingfiléer
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
150 ml
teriyakisås
2
röda paprikor
2 msk
sesamfrö
100 g
solrosskott

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1996 KJ / 479 kCal
Fett 6 g
Salt 4.31 g
Kolhydrater 60 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept