Kyckling i teriyaki
En japaninspirerad rätt typisk för 80-talet. Du steker först kycklingen för att sedan låta den sjuda tillsammans med teriyakisåsen och de krispiga vattenkastanjerna. Servera med ris och paprika samt strö gärna över lite sesamfrön och solrosskott för en förhöjd smakupplevelse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller äggnudlar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
4 kycklingfiléer
1/2 msk olja
salt
peppar
150 ml teriyakisås
2 röda paprikor
2 msk sesamfrö
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 479 kCal
Fett6 g
Salt4.31 g
Kolhydrater60 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer