Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN |

Kyckling i teriyaki

En japaninspirerad rätt typisk för 80-talet. Du steker först kycklingen för att sedan låta den sjuda tillsammans med teriyakisåsen och de krispiga vattenkastanjerna. Servera med ris och paprika samt strö gärna över lite sesamfrön och solrosskott för en förhöjd smakupplevelse.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt vattenkastanjerna rinna av.
  3. Skär kycklingen i 3 bitar på längden.
  4. Stek kycklingen runt om i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  5. Sänk värmen och häll över teriyakisås och vattenkastanjer och sjud ca 5 minuter.
  6. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  7. Servera kycklingen med ris, paprika, sesamfrö och solrosskott.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 ml teriyakisås
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk sesamfrö
  • 100 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1996 kJ / 479 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer