Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Kycklinggryta med majs och tomat

Denna rätt på kycklinggryta med majs och tomat är både lätt att tillaga och mättande god. Kycklingen bryns i olja innan körsbärstomater, vatten och mango chutney rörs ned och den härliga såsen bildas. Majsen hälls i sist. Servera med knaprig broccoli och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackiningen.
  2. Häll av majsen och låt den rinna av i en sil.
  3. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ner körsbärstomater, vatten och mango chutney i kycklingen. Tillsätt majsen och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten ca 3 minuter.
  6. Servera grytan med broccoli och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mango chutney
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 555 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept