Kycklinggryta med majs och tomat
Denna rätt på kycklinggryta med majs och tomat är både lätt att tillaga och mättande god. Kycklingen bryns i olja innan körsbärstomater, vatten och mango chutney rörs ned och den härliga såsen bildas. Majsen hälls i sist. Servera med knaprig broccoli och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 förp majskorn (à 150 g)
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 dl mango chutney
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2300 KJ / 555 kCal
Fett7 g
Salt3.53 g
Kolhydrater73 g
Protein43 g
Kommentar
Blev för mkt både av majsen och tomaterna, och tyvärr för lite sås för min smak
Jennie
2018-08-31