Blomkålssoppa med äggmacka och krasse

42
0
Blomkålssoppa med äggmacka och krasse

Härligt krämig och mild blomkålssoppa som du tillagar på cirka 30 minuter! Soppan innehåller både smakrika och mättande råvaror som bakpotatis, blomkål, lök, buljong, grädde och citron. Som tillbehör serveras ljuvligt lantbröd med pepparrotsfärskost, stekt ägg och krasse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Blomkålssoppa med äggmacka och krasse

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 purjolök
1 blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 bakpotatis
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl vispgrädde
1/2 citron
salt och peppar

Äggmacka

4 ägg
1 msk smör eller margarin
4 skivor lantbröd
125 g färskost pepparrot
1/2 ask krasse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos. Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: uteslut äggen. Välj gärna annat pålägg.

Gör så här

Tips

Låt gärna barnen vara med och hjälpa till i köket!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2801 KJ / 669 kCal
Fett 52 g
Salt 232 g
Kolhydrater 30 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden