Blomkålssoppa med äggmacka och krasse
Härligt krämig och mild blomkålssoppa som du tillagar på cirka 30 minuter! Soppan innehåller både smakrika och mättande råvaror som bakpotatis, blomkål, lök, buljong, grädde och citron. Som tillbehör serveras ljuvligt lantbröd med pepparrotsfärskost, stekt ägg och krasse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 purjolök
1 blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 bakpotatis
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl vispgrädde
1/2 citron
salt
peppar
Äggmacka
4 ägg
1 msk smör eller margarin
4 skivor lantbröd
125 g färskost pepparrot
1/2 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2801 KJ / 669 kCal
Fett52 g
Salt2.32 g
Kolhydrater30 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer