Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsaksbulgur med fetaost

Ett smakrikt och färgglatt recept på nyttig grönsaksbulgur med fetaost. Salladen är vegetarisk och du gör den av bland annat morötter, bulgur, tomat, feta och kidneybönor. Gott med en klick pesto till!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i stavar.
  2. Koka upp grönsaksbuljong och olja. Rör ner bulgur och koka på svag värme ca 5 minuter under lock.
  3. Rör ner morötterna och fortsätt koka under lock ca 5 minuter.
  4. Skär tomaterna och osten i bitar. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  5. Vänd ner allt i bulguren. Servera med pesto och bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein, gluten och laktos.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: Lite fetaost (grekisk eller bulgarisk) kan eventuellt tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 6 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 1 msk olja
  • 3 dl bulgur
  • 2 tomater
  • 200 g fetaost (16%)
  • 2 burkar kidneybönor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2882 kJ / 689 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden