Ljummen bulgursallad
Denna skönt mättande sallad på bulgur, squash, fetaost, röda bönor och tomat serveras ljummen som middag eller som tillbehör till grillat. De milda bönorna, tomaterna och squashen vägs upp av fetaostens tydliga sälta och ger balans till salladen.
Ingredienser
4 portioner
8 dl vatten
2 tsk salt
4 dl bulgur
2 squash
1 msk olivolja
2 burkar röda bönor (à 400 g)
4 tomater
200 g fetaost (max 16%)
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk vitvinsvinäger
Till servering
ev bröd
ev citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.
Energi2802 KJ / 670 kCal
Fett15 g
Salt5.19 g
Kolhydrater93 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Brukar göra en liknande sallad som har sitt ursprung i en enkel pasta sallad. Krydda med persilja och lägga i även avocado ,gröna bönor ,färsk lök ,majs mm Vi brukar ha salladsdressing med balsamvinäger och italiensk salladskrydda på.
Sofia
2007-07-19Speciell smak på bulgurn. Eftersom jag älskar oliver blandade jag ner lite av dem för att få den där salta smaken och det blev jättegott.
Katarina
2006-05-02Så enkelt och så gott. Perfekt till den grillade middagen eller till kyckling. Alla (inklusive barn och släkt) tycker om den. Jag kärnar ur tomaterna för att slippa såsen.
Lars
2006-04-07