Kyckling och sötpotatis i ugn med fetaost

Konceptet med allt på en plåt är ett smidigt sätt att få till en enkel och god vardagsmiddag! Här får sojamarinerad kyckling, sötpotatis och rödlök ta plats på en plåt och rostas i ugnen för att sedan toppas med fetaost och jalapeño.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
800 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk flytande honung
1 msk japansk soja
2 msk finriven ingefära
ca 600 g kycklinglårfilé (gärna med skinn)
1 tsk salt
3 msk olivolja
150 g fetaost
1 skivad färsk eller inlagd jalapeño (1 färsk motsvarar 3 msk inlagd)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2847 KJ / 680 kCal
Fett38 g
Salt3.1 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
26 stSuper gott bakade den i min Air-fryer.
Marsha
Verkligen jättegott!! Lät dock kycklingen marinera ett tag innan jag lade den i ugnen. Men; Det behövs mer kyckling än skrivet i receptet. Sötpotatis & lök behövde vara inne 15-30 minuter extra innan kycklingen adderades. Håller också med tidigare kommentarer om sås. Vi köpte en helt vanlig vitlökssås och det blev strålande ☺️
Rebecka
Supergott! Har lagat vid flera tillfällen. Jag tillagar kycklingen separat och har en sesam-majonäs vid sidan av då vi tyckte att det saknades sås. Har även bytt ut jalapeño mot röd chili då den är lite mildare.
Emelie