Paneng curry med sötpotatis, haricot verts och kyckling

7
2
Paneng curry med sötpotatis, haricot verts och kyckling

En riktigt god och värmande paneng curry gör du av saftiga kycklinglårfiléer och goda grönsaker som sötpotatis, purjolök och haricots verts. Kryddigheten i panengkryddan balanseras fint av kokosmjölk och lime. Till paneng curryn passar det perfekt att servera ris.

Paneng curry med sötpotatis, haricot verts och kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 sötpotatis (à ca 500 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
450 g kycklinglårfilé
4 msk olja
1 påse paneng red curry (à 32 g)
2 förp kokosmjölk (à 250 ml)
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g haricots verts (bönor)
salt
svartpeppar
1 lime

Till servering

kokt ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat inkl ris.

Gör så här

Tips

I grytan passar det bra att tillsätta eller byta ut föreslagna grönsaker till de mjuka, halv skrumpna grönsaker man har längst in i kylen. T ex morötter, palsternacka, lök eller kål.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Monika

2021-03-29

God smak men lite tunn sås. Hade hällt i maizena om jag haft det hemma för att få det lite mer såsigt. Tyckte det var gott med bönorna i.

Elisabeth

2020-11-06

God smak, ta bort bönorna - kom ihåg ihåg att smaka av med limen

Näringsvärde per portion

Energi 3853 KJ / 921 kCal
Fett 49 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 82 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden