Paneng curry med sötpotatis, haricot verts och kyckling

5
1 Klimatsmart
Paneng curry med sötpotatis, haricot verts och kyckling

En riktigt god och värmande paneng curry gör du av saftiga kycklinglårfiléer och goda grönsaker som sötpotatis, purjolök och haricots verts. Kryddigheten i panengkryddan balanseras fint av kokosmjölk och lime. Till paneng curryn passar det perfekt att servera ris.

Skriv ut
Paneng curry med sötpotatis, haricot verts och kyckling

Ingredienser

4 portioner
1
sötpotatis (à ca 500 g)
1
purjolök (à ca 300 g)
450 g
kycklinglårfilé
4 msk
olja
1
påse paneng red curry (à 32 g)
2
förp kokosmjölk (à 250 ml)
4 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
150 g
haricots verts
-
salt
-
svartpeppar
1
lime

Till servering

kokt ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat inkl ris.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

I grytan passar det bra att tillsätta eller byta ut föreslagna grönsaker till de mjuka, halv skrumpna grönsaker man har längst in i kylen. T ex morötter, palsternacka, lök eller kål.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Elisabeth

11/6/2020

God smak, ta bort bönorna - kom ihåg ihåg att smaka av med limen

Näringsvärde per portion

Energi 3853 KJ / 921 kCal
Fett 49 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 82 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept