Paneng curry med sötpotatis, haricot verts och kyckling
En riktigt god och värmande paneng curry gör du av saftiga kycklinglårfiléer och goda grönsaker som sötpotatis, purjolök och haricots verts. Kryddigheten i panengkryddan balanseras fint av kokosmjölk och lime. Till paneng curryn passar det perfekt att servera ris.
Ingredienser
4 portioner
1 sötpotatis (à ca 500 g)
1 purjolök (à ca 300 g)
450 g kycklinglårfilé
4 msk olja
1 påse paneng red curry (à 32 g)
2 förp kokosmjölk (à 250 ml)
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g haricots verts (bönor)
salt
svartpeppar
1 lime
Till servering
kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl ris.
Energi3853 KJ / 921 kCal
Fett49 g
Salt3.2 g
Kolhydrater82 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God smak men lite tunn sås. Hade hällt i maizena om jag haft det hemma för att få det lite mer såsigt. Tyckte det var gott med bönorna i.
Monika
2021-03-29God smak, ta bort bönorna - kom ihåg ihåg att smaka av med limen
Elisabeth
2020-11-06