Kycklingfilé med cidersås och ljummen bönsallad
Sött och salt passar som handen i handsken, och det vet vi alla! Friska och söta äpplen gifter sig utmärkt med den saltkryddade kycklingen och de krispiga haricots vertsen. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Sås
33 cl cider eller äppeldryck med ciderkaraktär
1 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
Kyckling
ca 600 g kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
1 msk smör
1 tsk rosmarin
salt
peppar
Sallad
1 rött äpple
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 587 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Galet god sås!
Marie
2021-02-03Toppengott!
Linda therese
2020-02-24Mja, det var väl... helt okej. Ett tips är nog att koka ned cidern till såsen lite extra (mer än receptets 5 minuter) för tjockare och smakrikare sås.
Torgny
2020-02-20