Kycklingfilé med cidersås och ljummen bönsallad

7
3 Klimatsmart
Kycklingfilé med cidersås och ljummen bönsallad

Sött och salt passar som handen i handsken, och det vet vi alla! Friska och söta äpplen gifter sig utmärkt med den saltkryddade kycklingen och de krispiga haricots vertsen. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Kycklingfilé med cidersås och ljummen bönsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Sås

33 cl
cider eller äppeldryck med ciderkaraktär
1
kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar

Kyckling

ca 600 g
kycklingfiléer eller kycklinglårfiléer
1 msk
smör
1 tsk
rosmarin
-
salt
-
peppar

Sallad

1
rött äpple
150 g
haricots verts
1 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Marie

2021-02-03

Galet god sås!

Linda therese

2020-02-24

Toppengott!

Torgny

2020-02-20

Mja, det var väl... helt okej. Ett tips är nog att koka ned cidern till såsen lite extra (mer än receptets 5 minuter) för tjockare och smakrikare sås.

Näringsvärde per portion

Energi 2459 KJ / 587 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept