Kycklingpasta med krämig fänkål och tomater

2
0 Klimatsmart
Kycklingpasta med krämig fänkål och tomater

God mat behöver inte ta särskilt lång tid att laga. Kyckling och fänkål steks ihop och rörs ihop med en crème fraiche som är smaksatt med både karljohansvamp och timjan. Trottolepastan fångar upp den krämiga såsen perfekt, och du märker att varje tugga är perfekt komponerad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Kycklingpasta med krämig fänkål och tomater

Ingredienser

2 portioner
1/2
fänkål (à ca 300 g)
300 g
kycklinglårfilé
2
port pasta (gärna trottole)
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
crème fraiche karljohanssvamp/timjan
250 g
körsbärstomater

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Dela tomaterna och blanda med en vinägrett. Pressa en vitlöksklyfta i stekpannan med kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 616 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept