Kycklingpasta med krämig fänkål och tomater
God mat behöver inte ta särskilt lång tid att laga. Kyckling och fänkål steks tillsammans och rörs ihop med en crème fraiche som är smaksatt med franska örter. Trottolepastan fångar upp den krämiga såsen perfekt, och du märker att varje tugga är perfekt komponerad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
2 portioner
1/2 fänkål (à ca 300 g)
300 g kycklinglårfilé
2 port pasta (gärna trottole)
2 tsk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche franska örter
250 g körsbärstomater
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Dela tomaterna och blanda med en vinägrett. Pressa en vitlöksklyfta i stekpannan med kycklingen (för 2 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer