UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingpasta med krämig fänkål och tomater

God mat behöver inte ta särskilt lång tid att laga. Kyckling och fänkål steks ihop och rörs ihop med en crème fraiche som är smaksatt med både karljohansvamp och timjan. Trottolepastan fångar upp den krämiga såsen perfekt, och du märker att varje tugga är perfekt komponerad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och skär fänkålen i bitar. Dela kycklingen i mindre bitar.
  3. Koka pastan.
  4. Stek kycklingen och fänkålen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Tillsätt crème fraichen och låt sjuda i några minuter.
  5. Skär tomaterna i halvor. 
  6. Servera pastan med kyckling och tomater.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Dela tomaterna och blanda med en vinägrett. Pressa en vitlöksklyfta i stekpannan med kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 fänkål (à ca 300 g)
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 2 port pasta (gärna trottole)
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche karljohanssvamp/timjan
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2577 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept