Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kycklingrillette med äpple och schalottenlök

Vill du bjuda gästerna på tilltugg av det lyxigare slaget så föreslår vi denna kycklingrillette med smörfräst äpple och schalottenlök. Du serverar den varm eller kall efter egen smak – gärna på kavring eller rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär den gula löken i grova bitar.
  2. Lägg kycklinglåren och löken i en kastrull häll på vatten så det precis täcker.  Koka det ca 20 minuter eller tills köttet släpper i fibrerna på kycklingen.
  3. Skala och skiva schalottenlökarna och äpplet. Fräs det i smöret i en kastrull tills det blir mjukt. Sänk värmen och tillsätt vinägern, låt sjuda ca 15 minuter på svag värme.  
  4. Lyft upp kycklingen och dra isär köttet med en gaffel.  Hacka persiljan. Blanda löken och äpplet med kycklingen och persiljan, smaksätt med salt och peppar. Krossa rosépepparn och vänd ner.  
  5. Till servering: Servera varm eller kall på rostat bröd eller kavring. Toppa med persilja.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Söker du ett liknande men snabbare recept? Prova då detta Kycklingcrostini med fikonmarmelad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 4 schalottenlökar
  • 1 äpple
  • 100 g smör
  • 2 - 3 msk äppelcidervinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosépeppar
Till servering
  • formfranska (eller kavring)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1697 kJ / 409 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer