Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med krämig risoni och rostad broccoli

Bjud familjen på kyckling med härligt krämig risoni och rostad broccoli. Medan kycklingen steks och broccolin rostas svänger du ihop den varma risonin i krämig mascarponeost, hackad basilika och färska tomater. Nu har du en riktigt härlig middag att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Risoni: Koka upp vatten enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen. Koka risonin 11 minuter.
  3. Kyckling: Ansa och skär broccolin i bitar, rosta den i hälften av oljan i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna i resten av oljan i pannan och krydda med timjan, salt och peppar. Stek ca 5 minuter och vänd då och då.
  4. Hacka basilikan och skär tomaterna i halvor.
  5. Häll av vattnet från risonin i en sil. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm mascarpone och mjölk. Rör ner risoni, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera risonin med kyckling och broccoli.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Risoni
  • 4 dl risonipasta
  • 1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 kruka basilika
  • 250 g tomatmix
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 dl mjölk
Kyckling
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2956 kJ / 709 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept