Kyckling med krämig risoni och rostad broccoli

Bjud familjen på kyckling med härligt krämig risoni och rostad broccoli. Medan kycklingen steks och broccolin rostas svänger du ihop den varma risonin i krämig mascarponeost, hackad basilika och färska tomater. Nu har du en riktigt härlig middag att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Ingredienser
4 portioner
Risoni
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
4 dl risonipasta
1 kruka basilika
250 g tomatmix
250 g mascarpone
1/2 dl mjölk
Kyckling
250 g broccoli
2 msk olja
4 minutfiléer av kyckling
1 tsk timjan
salt
peppar
Gör så här
00:11:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2956 KJ / 709 kCal
Fett32 g
Salt2.61 g
Kolhydrater58 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Med creme fraiche och kycklinglårfilé blev detta Gottgottigott
Marie
2023-11-03Tror creme fraiche vore bättre i risonin. Men gott med stekt broccoli och kombinationen i övrigt :)
Annika
2021-06-09Gott men lite för stabbigt med all mascarpone
Eva
2021-03-25