Kycklingfilé med brysselkål och ostkräm
Fluffigt potatismos, saftig kyckling och smakrik ostkräm kan väl omöjligen gå fel? Till detta äter du brysselkål som fått ugnsbakas ihop med smaker från vitlök och en liten hint av honung. Vi lovar att du aldrig kommer vilja servera något annat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Ostkräm
2 dl lätt crème fraiche
1/2 påse riven ost (gärna Folke)
Brysselkål och kyckling
500 g brysselkål
1 1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk honung eller ljus sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 619 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God men det står inte bland ingredienserna att det skulle vara ost i moset och hur mycket, detta ledde till kortslutning hos min man som då tydligen hade i ostsåsen/krämen i moset. Med tanke på övriga kommentarer här om avsaknad av sås så verkar fler ha gjort samma miss..
Ida
2022-10-19Hej Ida, Sten och Julia! Tack för era kommentarer. Moset blev säkert jättegott med ostkrämen i. Men i detta recept var det inte planen och inte att tillsätta ost. Utan ostkrämen är såsen som ska serveras till kycklingen och moset. Hoppas ni vill laga rätten igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-10-20Kycklingen krävde rejäl uppkryddning. En sås hade behövts
Sten
2020-10-08Gott! Kommer göra fler gånger, då med en god sås till...
Julia
2020-10-07