Kokt kycklingfilé med örtsås

Betyg 4.2 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Kokt kycklingfilé med örtsås

En smidig kycklingrätt till vardags är denna kokta kycklingfilé som du serverar med ris och en krämig örtsås på färskost. Den saftiga kycklingen och riset ger du sällskap av lite kokt brysselkål innan örtsåsen får omsluta rätten.

Kokt kycklingfilé med örtsås

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkornigt ris
3 msk koncentrerad kycklingfond
4 kycklingfiléer
150 g färskost med örter och vitlök (16% fett)
400 g djupfryst brysselkål
3 dl vatten
1 msk vetemjöl

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Är 3 dl till fonden och kycklingen el till att koka brysselkålen. Täcker 3 dl vatten fyra kycklingfiléer isåfall?

    Susanne

  • Gott och enkelt, perfekt,

    Eva

  • Väldigt saftigt och smarrigt och kan varieras oändligt. Något som i mitt tycke blir än godare och som ser trevligare ut är att snabbt steka kycklingfilérna på vardera sida, EFTER de kokat, och sen lägga ner dem i såsen igen och mojjsa till sig. Se min variant på min blogghttps://kreativperiodare.wordpress.com/2021/12/21/saftiga-och-god-kycklingfile/

    Ann-sofi

  • Väldigt gott samt enkelt och smidig rätt. Jag har gjort receptet med flera olika smaksatta färskoster. Lika gott. En favorit är färskost med kantarell!

    Gabriella

  • Väldigt enkel och god.Jag gillar dock inte den fräna smaken som blir av osten så jag hällde i 11/2 dl matlagningsgrädde. Då föll den i min smak. Dvs gräddigare. Mums

    Eva

  • En favoriträtt hemma hos oss. Snabbt, enkelt, nyttigt och gott! Världens godaste sås enligt mina barn.

    Eva

  • Jättegott och så enkelt att laga! Det bästa betyget är dock att båda barnen tyckte det var gott! Annars är det alltid någon av dem som hittar något "äckligt" med maten...

    Cecilia

  • Verkligen jättegott!!

    Lotta

  • Gott och lättlagat, men det ska naturligtvis vara 3 dl vatten i stället för 3 l!

    Annelie

  • Det måste vara fel i detta recept

    Ingvar

Näringsvärde per portion

Energi2337 KJ / 558 kCal
Fett17 g
Salt6.33 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Friterad brysselkål med kaprisdipp
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tunnbrödssnittar med skinka
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad