Kokt kycklingfilé med örtsås

Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
9
Kokt kycklingfilé med örtsås

En smidig kycklingrätt till vardags är denna kokta kycklingfilé som du serverar med ris och en krämig örtsås på färskost. Den saftiga kycklingen och riset ger du sällskap av lite kokt brysselkål innan örtsåsen får omsluta rätten.

Kokt kycklingfilé med örtsås

Ingredienser

4 portioner
3 dl  långkornigt ris
3 msk  koncentrerad kycklingfond
4   kycklingfiléer
150 g  färskost med örter och vitlök (16% fett)
400 g  djupfryst brysselkål
3 dl  vatten
1 msk  vetemjöl

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på fonden. Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot Maizena majsstärkelse.
Gör mjölk- och laktosfri: Ersätt osten med sojabaserad softspread samt 1 dl hackade örter t ex basilika och timjan. 

Gör så här

Tips

Lite extra finhackade örter t ex dragon, timjan, persilja i såsen ger den god smak och trevligt prickigt utseende.

Gröna tipset: Vill du ha en grön rätt kan kycklingfilén bytas ut mot quornfiléer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt, perfekt,

Eva

2022-10-14

Väldigt saftigt och smarrigt och kan varieras oändligt. Något som i mitt tycke blir än godare och som ser trevligare ut är att snabbt steka kycklingfilérna på vardera sida, EFTER de kokat, och sen lägga ner dem i såsen igen och mojjsa till sig. Se min variant på min blogghttps://kreativperiodare.wordpress.com/2021/12/21/saftiga-och-god-kycklingfile/

Ann-sofi

2021-12-21

Väldigt gott samt enkelt och smidig rätt. Jag har gjort receptet med flera olika smaksatta färskoster. Lika gott. En favorit är färskost med kantarell!

Gabriella

2021-08-20

Näringsvärde per portion

Energi2337 KJ / 558 kCal
Fett17 g
Salt6.33 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stir fry-kyckling och brysselkål
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glöggryta med kyckling och brysselkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödssnittar med skinka
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga