Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokt kycklingfilé med örtsås

En smidig kycklingrätt till vardags är denna kokta kycklingfilé som du serverar med ris och en krämig örtsås på färskost. Den saftiga kycklingen och riset ger du sällskap av lite kokt brysselkål innan örtsåsen får omsluta rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka upp vatten med fonden. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Ta upp filéerna och vispa ner osten i buljongen tillsammans med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Låt såsen koka några minuter. Lägg kycklingfiléerna i såsen.
  4. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera kycklingfiléerna med sås, ris, brysselkål och bröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på fonden. Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot Maizena majsstärkelse.
Gör mjölk- och laktosfri: Ersätt osten med sojabaserad softspread samt 1 dl hackade örter t ex basilika och timjan. 

Tips

Lite extra finhackade örter t ex dragon, timjan, persilja i såsen ger den god smak och trevligt prickigt utseende.

Gröna tipset: Vill du ha en grön rätt kan kycklingfilén bytas ut mot quornfiléer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g färskost med örter och vitlök (16% fett)
  • 400 g djupfryst brysselkål
  • 3 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2288 kJ / 550 kCal
Fett: 13,6 g
Läs mer om näringsvärden