Kokt kycklingfilé med örtsås

24
9
Kokt kycklingfilé med örtsås

En smidig kycklingrätt till vardags är denna kokta kycklingfilé som du serverar med ris och en krämig örtsås på färskost. Den saftiga kycklingen och riset ger du sällskap av lite kokt brysselkål innan örtsåsen får omsluta rätten.

Kokt kycklingfilé med örtsås

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkornigt ris
3 msk koncentrerad kycklingfond
4 kycklingfiléer
150 g färskost med örter och vitlök (16% fett)
400 g djupfryst brysselkål
3 dl vatten
1 msk vetemjöl

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på fonden. Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot Maizena majsstärkelse.
Gör mjölk- och laktosfri: Ersätt osten med sojabaserad softspread samt 1 dl hackade örter t ex basilika och timjan. 

Gör så här

Tips

Lite extra finhackade örter t ex dragon, timjan, persilja i såsen ger den god smak och trevligt prickigt utseende.

Gröna tipset: Vill du ha en grön rätt kan kycklingfilén bytas ut mot quornfiléer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Eva

2022-10-14

Gott och enkelt, perfekt,

Ann-sofi

2021-12-21

Väldigt saftigt och smarrigt och kan varieras oändligt. Något som i mitt tycke blir än godare och som ser trevligare ut är att snabbt steka kycklingfilérna på vardera sida, EFTER de kokat, och sen lägga ner dem i såsen igen och mojjsa till sig. Se min variant på min blogghttps://kreativperiodare.wordpress.com/2021/12/21/saftiga-och-god-kycklingfile/

Gabriella

2021-08-20

Väldigt gott samt enkelt och smidig rätt. Jag har gjort receptet med flera olika smaksatta färskoster. Lika gott. En favorit är färskost med kantarell!

Näringsvärde per portion

Energi 2337 KJ / 558 kCal
Fett 17 g
Salt 6.33 g
Kolhydrater 57 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden