Kokt kycklingfilé med örtsås

En smidig kycklingrätt till vardags är denna kokta kycklingfilé som du serverar med ris och en krämig örtsås på färskost. Den saftiga kycklingen och riset ger du sällskap av lite kokt brysselkål innan örtsåsen får omsluta rätten.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 558 kCal
Fett17 g
Salt6.33 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stÄr 3 dl till fonden och kycklingen el till att koka brysselkålen. Täcker 3 dl vatten fyra kycklingfiléer isåfall?
Susanne
Gott och enkelt, perfekt,
Eva
Väldigt saftigt och smarrigt och kan varieras oändligt. Något som i mitt tycke blir än godare och som ser trevligare ut är att snabbt steka kycklingfilérna på vardera sida, EFTER de kokat, och sen lägga ner dem i såsen igen och mojjsa till sig. Se min variant på min blogghttps://kreativperiodare.wordpress.com/2021/12/21/saftiga-och-god-kycklingfile/
Ann-sofi
Väldigt gott samt enkelt och smidig rätt. Jag har gjort receptet med flera olika smaksatta färskoster. Lika gott. En favorit är färskost med kantarell!
Gabriella
Väldigt enkel och god.Jag gillar dock inte den fräna smaken som blir av osten så jag hällde i 11/2 dl matlagningsgrädde. Då föll den i min smak. Dvs gräddigare. Mums
Eva
En favoriträtt hemma hos oss. Snabbt, enkelt, nyttigt och gott! Världens godaste sås enligt mina barn.
Eva
Jättegott och så enkelt att laga! Det bästa betyget är dock att båda barnen tyckte det var gott! Annars är det alltid någon av dem som hittar något "äckligt" med maten...
Cecilia
Verkligen jättegott!!
Lotta
Gott och lättlagat, men det ska naturligtvis vara 3 dl vatten i stället för 3 l!
Annelie
Det måste vara fel i detta recept
Ingvar