En smidig kycklingrätt till vardags är denna kokta kycklingfilé som du serverar med ris och en krämig örtsås på färskost. Den saftiga kycklingen och riset ger du sällskap av lite kokt brysselkål innan örtsåsen får omsluta rätten.
Läs noga innehållsförteckningen på fonden. Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot Maizena majsstärkelse.
Gör mjölk- och laktosfri: Ersätt osten med sojabaserad softspread samt 1 dl hackade örter t ex basilika och timjan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Eva
2022-10-14Gott och enkelt, perfekt,
Ann-sofi
2021-12-21Väldigt saftigt och smarrigt och kan varieras oändligt. Något som i mitt tycke blir än godare och som ser trevligare ut är att snabbt steka kycklingfilérna på vardera sida, EFTER de kokat, och sen lägga ner dem i såsen igen och mojjsa till sig. Se min variant på min blogghttps://kreativperiodare.wordpress.com/2021/12/21/saftiga-och-god-kycklingfile/
Gabriella
2021-08-20Väldigt gott samt enkelt och smidig rätt. Jag har gjort receptet med flera olika smaksatta färskoster. Lika gott. En favorit är färskost med kantarell!