Baconlindad kyckling med gräddad brysselkål
Ett utsökt recept på baconlindad kyckling och brysselkål. Smaken kommer från såsen som innehåller bland annat apelsin och grädde för att ge en krämig konsistens och sötaktig smak. Låt sjuda till dess att brysselkålen blivit mjuk, addera gräslök mot slutet och servera med ugnsvarm kyckling och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
140 g bacon
4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt
peppar
500 g brysselkål
1 gul lök
1/2 dl färskpressad apelsinsaft
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 714 kCal
Fett37 g
Salt1.38 g
Kolhydrater48 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna rätt överraskade mig mycket. Jag längtade efter en rätt med brysselkål och kunde inte träffa bättre än det här receptet. Allt är lätt att göra och man får stor belöning - sälta från bacon, sötma från apelsin och beska från brysselkål. Allt matchar perfekt. Fryst brysselkål funkar - glöm inte att tina den. Istället för apelsin tog jag apelsinjuice på kartong. /Karolina
Patrick
2015-03-14Jag gjorde potatisklyftor istället av potatisen och rostade i ugnen och det blev en rätt av högsta klass! Jättegott!
Monica
2015-01-18