Apelsin- och sojastekt brysselkål med kyckling
Apelsin- och sojastekt brysselkål med kyckling är en lättlagad asieninspirerad kycklingrätt. Rivet skal och saft av apelsin ger smakerna till kycklingfiléen en extra knuff. Med brysselkål, morötter och rödlök blir det en färg- och vitaminrik middagsrätt med mycket grönt.
Ingredienser
4 portioner
250 g brysselkål
2 morötter
2 rödlökar
1 röd peppar
2 vitlöksklyftor
1 apelsin
6 msk olivolja
600 g strimlad kycklingfilé
1/2 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
5 msk japansk soja
Till servering
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2686 KJ / 643 kCal
Fett22.6 g
Salt5.5 g
Kolhydrater61.4 g
Protein45 g
Kommentarer
Älskar detta recept och har lagat det flera gånger. Har alltid extra apelsin i eftersom jag älskar apelsin i maten.
Åsa
2023-01-12Tyvärr ingen hit hos oss.
Maylie
2022-04-04Håller med Elina. Vill man däremot ha mer hetta, ta 2 chili o lite riven ingefära. Gott med en nyans av apelsin.
Anneli
2021-12-02