Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsin- och sojastekt brysselkål med kyckling

Apelsin- och sojastekt brysselkål med kyckling är en lättlagad asieninspirerad kycklingrätt. Rivet skal och saft av apelsin ger smakerna till kycklingfiléen en extra knuff. Med brysselkål, morötter och rödlök blir det en färg- och vitaminrik middagsrätt med mycket grönt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkålen i klyftor. Skala morötterna och skär dem i sneda skivor. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv eller finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Stek kålen mjuk i 1/3 av olivoljan och lägg upp på en tallrik. Stek morötter och lök i hälften av olivoljan som är kvar och blanda dem med kålen.
  5. Bryn kyckling, chili och vitlök i resten av olivoljan i en stekpanna. Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet, låt det koka ihop ca 5 minuter under omrörning.
  6. Blanda ner grönsakerna, apelsinsaft och -skal och soja i kycklingpannan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera med ris.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g brysselkål
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 röd peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 apelsin
  • 6 msk olivolja
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 5 msk japansk soja
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2686 kJ / 643 kCal