Carbonara med julskinka och brysselkål

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
0
Carbonara med julskinka och  brysselkål

Den här carbonaran är perfekt att göra av resterna från julbordet. Brysselkålen gör rätten lite grönare. Det går lika bra att använda kassler eller någon annan form av skinka. Toppa med massor av riven ost, persilja och nymalen svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Carbonara med julskinka och  brysselkål

Ingredienser

4 portioner
100 g  brysselkål
4   port spaghetti
1 dl  vispgrädde
3   äggulor
1   riven vitlöksklyfta
2 dl  riven ost
2 krm  svartpeppar
200 g  strimlad julskinka
2 msk  smör

Till servering

persilja
nymalen svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett29 g
Salt2.14 g
Kolhydrater53 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Carbonara med julskinka
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödssnittar med skinka
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselsnacks
Betyg 2.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med parmaskinka och pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med brysselkål och pancetta
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga