Carbonara med julskinka och brysselkål

10
0
Carbonara med julskinka och  brysselkål

Den här carbonaran är perfekt att göra av resterna från julbordet. Brysselkålen gör rätten lite grönare. Det går lika bra att använda kassler eller någon annan form av skinka. Toppa med massor av riven ost, persilja och nymalen svartpeppar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Carbonara med julskinka och  brysselkål

Ingredienser

4 portioner
100 g
brysselkål
4
port spaghetti
1 dl
vispgrädde
3
äggulor
1
riven vitlöksklyfta
2 dl
riven ost
2 krm
svartpeppar
200 g
strimlad julskinka
2 msk
smör

Till servering

persilja
nymalen svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 598 kCal
Fett 29 g
Salt 2.14 g
Kolhydrater 53 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept