Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Carbonara med julskinka och brysselkål

Den här carbonaran är perfekt att göra av resterna från julbordet. Brysselkålen gör rätten lite grönare. Det går lika bra att använda kassler eller någon annan form av skinka. Toppa med massor av riven ost, persilja och nymalen svartpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka bladen från brysselkålen.
  2. Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Häll av och spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port) och blanda med vispgrädde, äggulor, vitlök, hälften av den rivna osten och svartpeppar. 
  4. Stek julskinkan i smör tills den får lite färg. Tillsätt brysselkålsbladen och stek ytterligare 1 minut. Ta från värmen, tillsätt pastan och gräddblandningen. 
  5. Till servering: Toppa med resten av den rivna osten, persilja och svartpeppar.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj julskinka med glutenfri griljering.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i skinkgriljeringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g brysselkål
  • 4 port spaghetti
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl riven ost
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g strimlad julskinka
  • 2 msk smör
Till servering
  • persilja
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2502 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer