Carbonara med julskinka och brysselkål
Den här carbonaran är perfekt att göra av resterna från julbordet. Brysselkålen gör rätten lite grönare. Det går lika bra att använda kassler eller någon annan form av skinka. Toppa med massor av riven ost, persilja och nymalen svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
4 portioner
100 g brysselkål
4 port spaghetti
1 dl vispgrädde
3 äggulor
1 riven vitlöksklyfta
2 dl riven ost
2 krm svartpeppar
200 g strimlad julskinka
2 msk smör
Till servering
persilja
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett29 g
Salt2.14 g
Kolhydrater53 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer