Kycklingfärslimpa med parmesanpotatismos à la Tina

187
2
Kycklingfärslimpa med parmesanpotatismos à la Tina

Bjud familjen på mumsig kycklingfärslimpa till middag. Här med parmesanpotatismos à la Tina Nordstöm. Färslimpan får smak av vitlök, salt och peppar och lindas in i bacon innan den ställs in i ugnen. Potatismoset smaksätts med riven parmesan och en skvätt citron innan servering. Smarrigt och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016

Kycklingfärslimpa med parmesanpotatismos à la Tina

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

1/2 dl
ströbröd
1/2 dl
mjölk
1
ägg
2
vitlöksklyftor
ca 500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
140 g
bacon

Mos

900 g
mjölig potatis
2
palsternackor
100 g
parmesanost
2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1/2
citron
65 g
röd mangold

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: uteslut ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

187

Kommentarer

Ulla

2020-11-09

Det var gott, men det gick inte att linda bacon runt. Så lade bacon ovanpå istället. Hade ingen palsternacka i mitt mos. Gott ändå.

Sofia

2016-04-06

Gott men torrt, skulle rekommendera att hälla krossad tomat med limpan för en smakrik sås till.

Näringsvärde per portion

Energi 2961 KJ / 706 kCal
Fett 28.7 g
Salt 3.73 g
Kolhydrater 56.5 g
Protein 50.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept