Kycklingfärslimpa med parmesanpotatismos à la Tina
Bjud familjen på mumsig kycklingfärslimpa till middag. Här med parmesanpotatismos à la Tina Nordstöm. Färslimpan får smak av vitlök, salt och peppar och lindas in i bacon innan den ställs in i ugnen. Potatismoset smaksätts med riven parmesan och en skvätt citron innan servering. Smarrigt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
Färslimpa
Mos
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: uteslut ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Med lite tålamod gick det bra att linda bacon runt färsen. 15+5 min var perfekt. Använde termometer för säkerhets skull
Anna
2023-02-22Detta var ingen hit i vår familj. Moset var rätt gott dock.
Camilla
2023-02-08Väldigt smetigt med kycklingfärs och 15 min i ugn är för lite. Körde med blandfärs och med 30 min i ugn och blev tops!
Cristina-floric
2022-10-12