Kycklingfärslimpa med parmesanpotatismos à la Tina
Bjud familjen på mumsig kycklingfärslimpa till middag. Här med parmesanpotatismos à la Tina Nordstöm. Färslimpan får smak av vitlök, salt och peppar och lindas in i bacon innan den ställs in i ugnen. Potatismoset smaksätts med riven parmesan och en skvätt citron innan servering. Smarrigt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
4 portioner
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
140 g bacon
Mos
900 g mjölig potatis
2 palsternackor
100 g parmesan
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 citron
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2961 KJ / 706 kCal
Fett28.7 g
Salt3.73 g
Kolhydrater56.5 g
Protein50.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Med lite tålamod gick det bra att linda bacon runt färsen. 15+5 min var perfekt. Använde termometer för säkerhets skull
Anna
2023-02-22Detta var ingen hit i vår familj. Moset var rätt gott dock.
Camilla
2023-02-08Väldigt smetigt med kycklingfärs och 15 min i ugn är för lite. Körde med blandfärs och med 30 min i ugn och blev tops!
Cristina-floric
2022-10-12