Kycklingbullar till jul
Ett recept på saftiga kycklingbullar till jul. Denna variant på köttbullar görs med kycklingfärs, och klassiska ingredienser som grädde, ägg och ströbröd. Prova detta recept till årets julbord!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 30 st
1 gul lök
1 msk olja
2 msk ströbröd
1 dl vispgrädde
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
2 msk smör
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Smaksätt kycklingköttbullarna med 3 krm malen kryddpeppar, 1 krm malda kryddnejlikor och 1 msk dijonsenap (för 30 st).
30 st köttbullar motsvarar ca 8 bufféportioner på julbordet.
30 st köttbullar motsvarar ca 8 bufféportioner på julbordet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi217 KJ / 52 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater1 g
Protein4 g
Kommentarer
Cecilia, det brukar gå snabbare då :)
Per-erik
2021-08-08Först steka i ugn och sen i stekpanna...? Varför?
Cecilia
2020-12-23Supergod. Men jag kryddade dem lite basilika och en annan blandad vitlökskrydda jag har. De blev super goda och saftiga!
Carolina
2018-12-23