Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kycklingbullar till jul

Ett recept på saftiga kycklingbullar till jul. Denna variant på köttbullar görs med kycklingfärs, och klassiska ingredienser som grädde, ägg och ströbröd. Prova detta recept till årets julbord!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs i oljan tills den är mjuk, låt svalna.
  3. Vispa ihop ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda färs, salt och ägg till en fast smet. Vänd ner löken, ströbrödsblandningen, peppar och ev kryddning (se Tips nedan). Blanda ordentligt.
  4. Forma färsen till ca 30 stycken köttbullar (för 30 st) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen ca 12 minuter.
  5. Stek köttbullarna runtom i smöret i en stekpanna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaksätt kycklingköttbullarna med 3 krm malen kryddpeppar, 1 krm malda kryddnejlikor och 1 msk dijonsenap (för 30 st).

30 st köttbullar motsvarar ca 8 bufféportioner på julbordet.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer