Tacopaj med kyckling, jalapeño och mangold
Den här tacopajen med kycklingfärs får lite skjuts i smaken med het jalapeño. Tillsätt efter smak och humör i den här i övrigt milda tacogratängen som du fyller i färdiga tacobåtar. Efter en vända in i ugnen så kan du servera gyllengula tacobåtar med en grönskande sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 färsk jalapeño eller inlagd jalapeño (1 färsk motsvarar 1 msk inlagd)
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
2 msk taco kryddmix
2 dl riven ost
65 g röd mangold
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
8 tacobåtar stand´n stuff
Till servering
sallad med grillad paprika
rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3796 KJ / 907 kCal
Fett50.7 g
Salt5.14 g
Kolhydrater67.3 g
Protein42.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God paj, men kräver lite mer tacokrydda och stark jalapeños för att ligga på topp
Kerstin
2022-08-10Vi tyckte att rätten var väldigt smaklös. Nästa gång kryddar vi mer.
Jessica
2016-10-15