Tacopaj med kyckling, jalapeño och mangold

11
1
Tacopaj med kyckling, jalapeño och mangold

Den här tacopajen med kycklingfärs får lite skjuts i smaken med het jalapeño. Tillsätt efter smak och humör i den här i övrigt milda tacogratängen som du fyller i färdiga tacobåtar. Efter en vända in i ugnen så kan du servera gyllengula tacobåtar med en grönskande sallad.

Skriv ut
Tacopaj med kyckling, jalapeño och mangold

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
färsk jalapeño eller inlagd jalapeño (1 färsk motsvarar 1 msk inlagd)
500 g
kycklingfärs
2 msk
olivolja
2 msk
taco kryddmix
2 dl
riven ost
65 g
röd mangold
3
ägg
2 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
8
tacobåtar stand´n stuff

Till servering

sallad med grillad paprika
rostade pumpakärnor

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri dryck och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut ost mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Jessica

2016-10-15

Vi tyckte att rätten var väldigt smaklös. Nästa gång kryddar vi mer.

Näringsvärde per portion

Energi 3796 KJ / 907 kCal
Fett 50.7 g
Salt 5.14 g
Kolhydrater 67.3 g
Protein 42.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept