Kycklingfärsbiffar med rotfruktsmos och picklad lök

13
4
Kycklingfärsbiffar med rotfruktsmos och picklad lök

Supersaftiga biffar på kycklingfärs presenteras här med rotfruktsmos och inlagd rödlök. Den milda kycklingfärsen gör att biffarna känns lätta och goda, medan grönsaker som palsternacka och rotselleri gör moset extra smakrikt. Toppa med knaprig, sötsyrlig rödlök och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Kycklingfärsbiffar med rotfruktsmos och picklad lök

Ingredienser

4 portioner

Mos

2 palsternackor
ca 200 g rotselleri
900 g potatis
3 msk smör
salt och peppar

Lök

2 rödlökar
5 enbär
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 ask färsk persilja (à 20 g)

Biffar

1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
500 g kycklingfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör

Till servering

1 cosmopolitansallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Koka rotfrukterna med två krossade vitlöksklyftor för en mer aromatisk puré.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Martin

2021-04-02

Den persilja som nämns i tillagningen av biffarna står inte med i ingredienslistan. Annars mycket bra recept!

Marie

2021-01-17

Supergott! Kommer att göras igen. Gjorde dock ”vanlig” potatismos till. Picklad rödlök till var en höjdare!

Solveig

2020-01-24

Väldigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2638 KJ / 631 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 74 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept