Kycklingfärsbiffar med rotfruktsmos och picklad lök
Supersaftiga biffar på kycklingfärs presenteras här med rotfruktsmos och inlagd rödlök. Den milda kycklingfärsen gör att biffarna känns lätta och goda, medan grönsaker som palsternacka och rotselleri gör moset extra smakrikt. Toppa med knaprig, sötsyrlig rödlök och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
2 palsternackor
ca 200 g rotselleri
900 g potatis
3 msk smör
salt
peppar
Lök
2 rödlökar
5 enbär
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Biffar
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
500 g kycklingfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Till servering
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2638 KJ / 631 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättätit. Den picklade rödlöken gjorde hela rätten. Tog även morot i moset, blev lite sötare
Ann-charlotte
2022-12-17Den persilja som nämns i tillagningen av biffarna står inte med i ingredienslistan. Annars mycket bra recept!
Martin
2021-04-02Supergott! Kommer att göras igen. Gjorde dock ”vanlig” potatismos till. Picklad rödlök till var en höjdare!
Marie
2021-01-17