Het kycklingfärssås med linguine
Vem vill inte ha lite variation i vardagen? Byt ut köttfärsen mot kycklingfärs, stek lök och morötter. Lägg i färsen och lite vitlök och låt sjuda med pastasås och grädde. Sen är det klart! Servera denna krämiga kycklingsås med pasta och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2024
Ingredienser
4 portioner
Kycklingsås
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
500 g kycklingfärs
1 vitlöksklyfta
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
4 port pasta (gärna linguine eller spaghetti)
65 g mangold (eller andra gröna blad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2975 KJ / 709 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde som flera andra: rev morötterna fint och hade i kycklingbuljong plus sambal oelek. Blev gott!
Eveliina
2024-09-29det saknades kryddor och maten var lite smaklös
Rima
2024-09-26Gott men kryddade upp den med timjan, chiliflakes, kycklingfond. Rev morötterna istället för i bitar. Uppskattad måltid.
Frida
2024-09-24