Kycklingfärslimpa med krämiga morötter
Köttfärslimpa är en riktig familjefavorit och här bjuds det på en underbart saftig variant på kycklingfärs som smälter i munnen. Den milda kycklingfärsen gör att rätten känns lätt och fräsch. Servera tillsammans med krämiga morötter blandade med crème fraiche, ingefära och chili.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk japansk soja
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris
Morötter
4 morötter
2 dl crème fraiche (ingefära & chili)
20 g gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 534 kCal
Fett16.9 g
Salt3.42 g
Kolhydrater56.7 g
Protein36.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men jag hade riven lök och rivna morötter i den, sen tillsatte jag lite grädde och la även i ägg. Blev otroligt gott. Hade potatis och egengjord gräddsås till istället😃👌
Linda
2022-09-13Lite stark sallad för barnen, fick koka vanliga morötter till dom. Kyckling färs limpan funkade på alla. Den enda kommentaren jag fick av gubben är att saknade sås till riset. Kan delvis hålla med honom om det.
Susan
2016-09-23Creme fraichen hade jag i färsen La potatis och morötter runt om Gjorde en sås på grädde soya balsamvinäger honung och köttbuljong tärning
Ann-theres
2016-09-22