Köttfärslimpa är en riktig familjefavorit och här bjuds det på en underbart saftig variant på kycklingfärs som smälter i munnen. Den milda kycklingfärsen gör att rätten känns lätt och fräsch. Servera tillsammans med krämiga morötter blandade med crème fraiche, ingefära och chili.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
38 2016
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos. Krydda gärna crème fraichen med färskriven ingefära och chili.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Krydda gärna med färskriven ingefära och chili.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Susan
9/23/2016Lite stark sallad för barnen, fick koka vanliga morötter till dom. Kyckling färs limpan funkade på alla. Den enda kommentaren jag fick av gubben är att saknade sås till riset. Kan delvis hålla med honom om det.
Ann-theres
9/22/2016Creme fraichen hade jag i färsen La potatis och morötter runt om Gjorde en sås på grädde soya balsamvinäger honung och köttbuljong tärning
Dan
9/19/2016Gott. Men besviken då vi fick bkandfärs istället för kycklingfärs.