Kycklingbullar med örter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbullar med örter

Goda bullar av kycklingfärs, gräslök, timjan, ströbröd och mjölk som passar lika bra på buffébordet som till din vardagsmiddag. Beräkna tillagningstiden för dessa kycklingbullar med örter till cirka 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt ägg, salt, peppar, gräslök och timjan. Rör ner färsen och arbeta tills allt är blandat.
  3. Forma färsen till runda bullar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  4. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna tills de är bruna. Skaka på pannan och låt dem eftersteka på svag värme.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: välj ströbröd utan mjölk och använd mjölkersättning, t ex Solhavre. Stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 700 g kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1 tsk timjan
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 540 kJ / 130 kCal