Kycklingbiffar med raita

Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
0
Kycklingbiffar med raita

Fabulösa och matiga biffar av kycklingfärs, vitlök, sambal oelek, grädde och solroskärnor blir extra njutbara när de serveras med tillbehör som nykokt ris, krispig sallad och fräsch youghurtdressing (raita). Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014

Kycklingbiffar med raita

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbiffar

3 dl  vatten
1 dl  rostade solroskärnor
ca 500 g  kycklingfärs
1/2 dl  vispgrädde
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  sambal oelek
1   vitlöksklyfta
1 msk  olja
4   port ris eller annat gryn

Raita

1   gurka
2 dl  matyoghurt
1   kruka mynta
salt och peppar

Sallad

1   romansallad
2   morötter

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2461 KJ / 589 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater55.9 g
Protein40.1 g

Testa liknande recept

Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pappardelle med tomat- och linssås
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddkyckling med rostad majsdipp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingenchiladas
Betyg 3.2 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtsgryta med paprika och solroskärnor
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga