Kycklingbiffar med raita

11
0
Kycklingbiffar med raita

Fabulösa och matiga biffar av kycklingfärs, vitlök, sambal oelek, grädde och solroskärnor blir extra njutbara när de serveras med tillbehör som nykokt ris, krispig sallad och fräsch youghurtdressing (raita). Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014

Kycklingbiffar med raita

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbiffar

3 dl vatten
1 dl rostade solroskärnor
ca 500 g kycklingfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
4 port ris eller annat gryn

Raita

1 gurka
2 dl matyoghurt
1 kruka mynta
salt och peppar

Sallad

1 romansallad
2 morötter

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2461 KJ / 589 kCal
Fett 21.7 g
Kolhydrater 55.9 g
Protein 40.1 g
Läs mer om näringsvärden