Kycklingbiffar med raita

Fabulösa och matiga biffar av kycklingfärs, vitlök, sambal oelek, grädde och solroskärnor blir extra njutbara när de serveras med tillbehör som nykokt ris, krispig sallad och fräsch youghurtdressing (raita). Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014

Ingredienser
4 portioner
Kycklingbiffar
3 dl vatten
1 dl rostade solroskärnor
ca 500 g kycklingfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1/2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
4 port ris eller annat gryn
Raita
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 kruka mynta
salt och peppar
Sallad
1 romansallad
2 morötter
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2461 KJ / 589 kCal
Fett21.7 g
Kolhydrater55.9 g
Protein40.1 g
Kommentarer