Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbiffar med raita

Fabulösa och matiga biffar av kycklingfärs, vitlök, sambal oelek, grädde och solroskärnor blir extra njutbara när de serveras med tillbehör som nykokt ris, krispig sallad och fräsch youghurtdressing (raita). Supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingbiffar: Koka upp vattnet och dra av kastrullen från plattan. Lägg i solroskärnorna och låt dem dra ca 10 minuter.
  2. Låt solroskärnorna rinna av och lägg dem sedan i en matberedare. Mixa till en massa och blanda med färs, grädde, kryddor och pressad vitlök.
  3. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). Stek dem i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  4. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Raita: Skala och skär gurkan i tärningar. Blanda dem med yoghurt och grovhackad mynta, smaka av med salt och peppar.
  6. Sallad: Skär salladen i bitar, skölj den och låt rinna av. Skala morötterna. Skala dem sedan i remsor och blanda dem med salladen.
  7. Servera biffarna med raita, ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingbiffar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 4 port ris eller annat gryn
Raita
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 kruka mynta
  • salt och peppar
Sallad
  • 1 romansallad
  • 2 morötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2461 kJ / 589 kCal