Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingbiffar med tomat, zucchini och oliver

Kycklingbiffar blir njutbara med smak av tomat, zucchini och oliver. Då de kokas i tomatsås blir de härligt saftiga. Vitlök förhöjer också smaken. Servera gärna med ris och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kycklingfärs, uppvispat ägg och kvarg i en bunke.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka basilikabladen. Blanda ner detta, oreganon, peppar och salt i färsen.
  3. Forma färsen till 12 jämnstora bullar (för 4 port). Platta till och stek i omgångar i matfett, 4-5 minuter, tills de är genomstekta. Ta upp biffarna ur pannan.
  4. Sås: Skär zucchinin i bitar. Fräs dem i matfett i en rengjord stekpanna ca 3 minuter. Häll på krossade tomater. Koka ca 5 minuter tills squashen är mjuk. Salta och peppra.
  5. Lägg kycklingbiffarna i tomatsåsen och låt puttra ytterligare några minuter. Strö över oliverna.
  6. Servera gärna med ris, som får koka med saffran, samt bröd och en fräsch sallad.

För alla

Fri från gluten under förutsättning att lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkfri: byt kvarg mot krämig tofu eller liknande mjölkfri produkt. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen och tillsätt ev lite mer kvarg.

Tips

Kyckling ska alltid tillagas väl. När köttsaften är klar, utan rosa inslag, är köttet helt genomstekt.
Det går att ersätta kycklingfärsen med kalkon-, fläsk- eller kalvfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 1/2 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka färsk basilika (1/2 kruka motsvarar ca 1 dl hackad)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matfett
  • ca 1 dl svarta oliver
Tomatsås
  • 1 liten zucchini (à ca 200 g)
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden