Kycklingbiffar med tomat, zucchini och oliver
Kycklingbiffar blir njutbara med smak av tomat, zucchini och oliver. Då de kokas i tomatsås blir de härligt saftiga. Vitlök förhöjer också smaken. Servera gärna med ris och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl kvarg
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika (1/2 kruka motsvarar ca 1 dl hackad)
1 tsk torkad oregano
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk salt
2 msk matfett
ca 1 dl svarta oliver
Tomatsås
1 liten zucchini (à ca 200 g)
smör eller margarin till stekning
1 burk krossade tomater (à 400 g)
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett16 g
Kommentar
Mycket lättlagat och gott recept. Går hem bland alla åldrar. Vi brukar byta ut kycklingfärsen mot lamm- eller köttfärs och servera med klyftpotatis.
Fredrik
2007-04-11