Kycklingbiffar med tomat, zucchini och oliver

10
1
Kycklingbiffar med tomat, zucchini och oliver

Kycklingbiffar blir njutbara med smak av tomat, zucchini och oliver. Då de kokas i tomatsås blir de härligt saftiga. Vitlök förhöjer också smaken. Servera gärna med ris och sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Kycklingbiffar med tomat, zucchini och oliver

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl kvarg
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika (1/2 kruka motsvarar ca 1 dl hackad)
1 tsk torkad oregano
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk salt
2 msk matfett
ca 1 dl svarta oliver

Tomatsås

1 liten zucchini (à ca 200 g)
smör eller margarin till stekning
1 burk krossade tomater (à 400 g)
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten under förutsättning att lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkfri: byt kvarg mot krämig tofu eller liknande mjölkfri produkt. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut ägget i färsen och tillsätt ev lite mer kvarg.

Gör så här

Tips

Kyckling ska alltid tillagas väl. När köttsaften är klar, utan rosa inslag, är köttet helt genomstekt.
Det går att ersätta kycklingfärsen med kalkon-, fläsk- eller kalvfärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Fredrik

2007-04-11

Mycket lättlagat och gott recept. Går hem bland alla åldrar. Vi brukar byta ut kycklingfärsen mot lamm- eller köttfärs och servera med klyftpotatis.

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 590 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden