Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt

Kycklingfärs är magert och gott att grilla som burgare. Här är en spännande variant med halloumi, mangoyoghurt med mynta, söta tomater och krispig romansallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfärs
1 paket halloumi (à 200 g)
1/2 rödlök
2 tomater
50 g romansallad
4 hamburgerbröd
1 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Mangoyoghurt
250 g tärnad mango
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 msk hackad färsk mynta
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd låg laktoshalloumi (t ex Zeta) eller tofu och laktosfri matyoghurt. Kontrollera innehållet i bröden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att grilla/steka. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Kontrollera innehållet i bröden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i bröden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer