Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kycklingburgare med mangoyoghurt

Kycklingfärs är magert och gott att grilla som burgare. Här är en spännande variant med halloumi, mangoyoghurt med mynta, söta tomater och krispig romansallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mangoyoghurt: Grovmixa mangon med stavmixer eller i matberedare. Rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Skär halloumin i cm–tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Skär eller bryt salladen i mindre bitar.
  3. Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Forma till portionsstora burgare.
  4. Pensla burgarna runt om med olja. Grilla dem 3–5 minuter per sida eller stek i olja ca 5 minuter per sida i en stekpanna.
  5. Grilla eller stek halloumin tills den fått fin färg. Rosta ev bröden hastigt på grillen eller i en torr, het stekpanna.
  6. Lägg burgare och halloumi mellan bröden med lök, tomat och sallad. Toppa med en klick mangoyoghurt. Servera gärna med klyftpotatis eller ugnsrostade rotfrukter.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd låg laktoshalloumi (t ex Zeta) eller tofu och laktosfri matyoghurt. Kontrollera innehållet i bröden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att grilla/steka. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Kontrollera innehållet i bröden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i bröden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfärs
  • 1 paket halloumiost (à 200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 50 g romansallad
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Mangoyoghurt
  • 250 g tärnad mango
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk honung
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan