Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

Att göra järpar på kycklingfärs blir jättegott och saftigt! De kryddas upp med bland annat curry och rostad lök, och steks i pannan innan de kokas upp i lite crème fraiche, mjölk och salsa. Givetvis äter du järparna med potatis och lite färsk gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 tsk curry
1 dl rostad lök
2 krm peppar
1 msk olja
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 förp salsa mango & papaya (à 230 g)
200 g sockerärtor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
00:08:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 611 kCal
Fett25 g
Salt1.7 g
Kolhydrater59 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stLite väl tama smaker om man följer till punkt och pricka! Om jag gör det igen ska jag testa med mango chutney istället som jag ser att andra provat :)
Lisa
Gott! 1-åringen gillade det. Lite mild smak kanske, men gott ändå. Lite klibbig färs.
Moa
Supergott! en av våra återkommande favoriter. Jag använder mangochutney i såsen.
Ulrika