Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

Betyg 4.2 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

Att göra järpar på kycklingfärs blir jättegott och saftigt! De kryddas upp med bland annat curry och rostad lök, och steks i pannan innan de kokas upp i lite crème fraiche, mjölk och salsa. Givetvis äter du järparna med potatis och lite färsk gräslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Kycklingfärsjärpar i sötsur sås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 tsk curry
1 dl rostad lök
2 krm peppar
1 msk olja
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 förp salsa mango & papaya (à 230 g)
200 g sockerärtor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

00:08:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Lite väl tama smaker om man följer till punkt och pricka! Om jag gör det igen ska jag testa med mango chutney istället som jag ser att andra provat :)

    Lisa

  • Gott! 1-åringen gillade det. Lite mild smak kanske, men gott ändå. Lite klibbig färs.

    Moa

  • Supergott! en av våra återkommande favoriter. Jag använder mangochutney i såsen.

    Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi2566 KJ / 611 kCal
Fett25 g
Salt1.7 g
Kolhydrater59 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kycklingtacos
    Betyg 3.8 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad