Kycklingjärpar i krämig tomatsås med pasta
Järpar på kyckling ger den annars ganska så klassiska rätten en helt ny karaktär. Extra saftigt blir det när de får götta sig i sås på bland annat grädde och tomatcrème. Till det serveras pasta, vaxbönor och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
Järpar
2 msk ströbröd
1/2 dl vatten
1 msk soltorkad tomatcrème
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk olja
Sås
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 msk soltorkad tomatcrème
1 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
4 port pasta (gärna fusilli)
1/2 förp frysta vaxbönor (à 500 g)
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2320 KJ / 556 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lite trist smak och hade nog gjort en annan sallad till.
Elin
2023-06-15