Kycklingjärpar med pesto och pressgurka

8
2
Kycklingjärpar med pesto och pressgurka

Klassiska järpar görs här med kycklingfärs och pesto och skapar en ny form av smakupplevelse. Men tillbehören är desamma såklart, klassisk kokt potatis samt pressgurka som du snabbt lagar själv genom att göra en lag av socker, vinäger och salt. Superenkelt och smarrigt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Kycklingjärpar med pesto och pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Järpar

1 dl
ströbröd
1/2
burk pesto basilika (à 140 g)
2
ägg
ca 500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
rapsolja
2 1/2 dl
havrebaserad grädde
1/2 dl
vatten
1 1/2 tsk
majsstärkelse
1 msk
japansk soja

Pressgurka

1 msk
strösocker
2 msk
vitvinsvinäger
1/2 tsk
salt
1
gurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jennifer

2021-04-29

Rätten blev väldigt mycket bättre med potatismos än bara vanlig kokt potatis

Helen

2020-04-29

Det var någonting nytt och kul att prova på! Lite för lite sås men kan rekommendera den !! Det passar bra för alla.

Näringsvärde per portion

Energi 2800 KJ / 671 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept