Kycklingjärpar med pesto och pressgurka
Klassiska järpar görs här med kycklingfärs och pesto och skapar en ny form av smakupplevelse. Men tillbehören är desamma såklart, klassisk kokt potatis samt pressgurka som du snabbt lagar själv genom att göra en lag av socker, vinäger och salt. Superenkelt och smarrigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Järpar
1 dl ströbröd
1/2 burk pesto basilika (à 140 g)
2 ägg
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk rapsolja
2 1/2 dl havrebaserad grädde
1/2 dl vatten
1 1/2 tsk majsstärkelse
1 msk japansk soja
Pressgurka
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2800 KJ / 671 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt o gott. Dock tycker jag att pesto tar över. Ska prova med mindre nästa gång. Älskar man pesto är denna rätt perfekt. Ändå kul med något lite annorlunda ibland.
Mathias
2022-01-17Rätten blev väldigt mycket bättre med potatismos än bara vanlig kokt potatis
Jennifer
2021-04-29Det var någonting nytt och kul att prova på! Lite för lite sås men kan rekommendera den !! Det passar bra för alla.
Helen
2020-04-29