UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingjärpar med pesto och pressgurka

Klassiska järpar görs här med kycklingfärs och pesto och skapar en ny form av smakupplevelse. Men tillbehören är desamma såklart, klassisk kokt potatis samt pressgurka som du snabbt lagar själv genom att göra en lag av socker, vinäger och salt. Superenkelt och smarrigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Järpar: Blanda ströbröd, pesto och ägg i en bunke. Låt det stå och svälla ett par minuter. Rör om någon gång.
  3. Pressgurka: Blanda en lag av socker, vinäger och salt i en bunke. Hyvla gurkan tunt, gärna med en osthyvel eller potatisskalare. Vänd ner gurkan i lagen. Rör runt då och då.
  4. Järpar: Blanda färsen väl i ströbrödsblandningen och krydda med salt och peppar. Forma 8 järpar av färsen (för 4 port), med en blöt sked.
  5. Bryn järparna runt om i oljan i en stekpanna (som har lock). Häll i grädde, vatten blandat med majsstärkelsen och soja. Låt sjuda under lock ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Servera järparna i såsen med potatis och pressgurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Järpar
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 burk pesto basilika (à 140 g)
  • 2 ägg
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk japansk soja
Pressgurka
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2800 kJ / 671 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept