Kycklingfärsfylld paprika med oregano
Låt kycklingfärsfyllda paprikor med smak av oregano stå för kvällens middag. Tack vare sambal oelek får de en liten hetta som passar bra tillsammans med såsen gjord på tomatkross, oliver och lök. Servera med salladsblad och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020
Ingredienser
4 portioner
1 dl matlagningsgrädde
2 msk ströbröd
2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 kruka oregano
500 g kycklingfärs
4 röda paprikor
Tomatsås
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olja
500 g krossade tomater
140 g gröna oliver med pimiento
1/2 dl spad från oliverna
svartpeppar
4 port ris eller annat gryn
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1926 KJ / 458 kCal
Fett18 g
Salt3.75 g
Kolhydrater40 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska det vara fyra paprikor? Vi fick bara med två i matkassen denna vecka.
Sofie
2019-10-29Hej Sofie! Vad tokigt. Det ska vara 4 paprikor i receptet. Kontakta din ICA handlare eller vår kundtjänst angående paprikorna. http://webbredmittica.ica.ia-hc.net/kundtjanst/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-10-31