UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfärsfylld paprika med oregano

Låt kycklingfärsfyllda paprikor med smak av oregano stå för kvällens middag. Tack vare sambal oelek får de en liten hetta som passar bra tillsammans med såsen gjord på tomatkross, oliver och lök. Servera med salladsblad och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda grädden med ströbrödet, sambal oelek, spiskumminen och saltet. Hacka oreganon. Blanda färsen med ströbrödsbladningen och oreganon.
  3. Dela paprikorna på längden, kärna ur och lägg dem i en ugnssäker form. Fyll paprikorna med färsen.
  4. Tomatsås: Skala och hacka rödlöken, fräs den och pressad vitlök i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, oliver och olivspad. Koka upp och smaka av med peppar.
  5. Häll såsen runt paprikorna och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Koka riset eller grynen enligt anvisningen på förpackningen. Skär salladen.
  7. Servera de färsfyllda paprikorna med tomatsås, ris och sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 kruka oregano
  • 500 g kycklingfärs
  • 4 röda paprikor
Tomatsås
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • 1/2 dl spad från oliverna
  • svartpeppar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 huvudsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1926 kJ / 458 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept