Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med kryddig kycklingfärssås

Pasta med köttfärssås är en klassiker på matbordet och i denna version har vi valt att byta ut nötfärsen mot fettsnål kycklingfärs, smaksatt med lök och fajita kryddmix. Resultatet är en enkel, snabblagad och mycket välsmakande pastarätt, med känsla av texmex, som passar de flesta i familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Stek den i oljan tillsammans med färsen tills den börjar få färg. Rör ner kryddmixen och stek ytterligare någon minut.
  3. Blanda ner pastasåsen och vattnet, låt det koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Blanda det med olja och vinäger. Salta och peppra.
  5. Servera köttfärssåsen med spaghetti och sallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 30 g fajita kryddmix
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1/2 huvudsallad
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2091 kJ / 501 kCal