Kycklingfärs i hoisinsås med pak choi
Kycklingfärs som blir extra krämig serveras här i den söta hoisinsåsen. Tillsammans med svamp, salladslök, krispig pak choi och de nötiga sesamfröna blir rätten fulländad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
150 g svamp (gärna gourmetmix)
250 g pak choi
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 röd chili
500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 flaska hoisinsås (à 210 g)
1 dl vatten
1 msk sesamfrö
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 565 kCal
Fett12 g
Salt2.7 g
Kolhydrater77 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För sött mådde illa efteråt
Ida
2023-10-08Helt ok, kanske lite sötaste laget även om chilin hade bett i sig. Behöver lite mer tuggmotstånd, kanske lite smala morotsstavar och lite hackade cashewnötter? Broccoli? Kanske dubbelt upp med färs? Pressad lime piffar upp så glöm inte :)
Jill
2022-11-17Hur mycket hoisinsås? Står 1 flaska i receptet??
Madelaine
2021-05-06Hej Madeleine! I detta recept har vi använt hela flaskan med hoisinsås. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-11