Kycklingfärs i hoisinsås med pak choi
Kycklingfärs som blir extra krämig serveras här i den söta hoisinsåsen. Tillsammans med svamp, salladslök, krispig pak choi och de nötiga sesamfröna blir rätten fulländad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
150 g svamp (gärna gourmetmix)
250 g pak choi
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 röd chili
500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 flaska hoisinsås (à 210 g)
1 dl vatten
1 msk sesamfrö
salt
peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Pressa gärna lite lime över svampen eller några droppar ättika.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 565 kCal
Fett12 g
Salt2.7 g
Kolhydrater77 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För sött mådde illa efteråt
Ida
2023-10-08Helt ok, kanske lite sötaste laget även om chilin hade bett i sig. Behöver lite mer tuggmotstånd, kanske lite smala morotsstavar och lite hackade cashewnötter? Broccoli? Kanske dubbelt upp med färs? Pressad lime piffar upp så glöm inte :)
Jill
2022-11-17Hur mycket hoisinsås? Står 1 flaska i receptet??
Madelaine
2021-05-06Hej Madeleine! I detta recept har vi använt hela flaskan med hoisinsås. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-11