Ugnskyckling med pak choi och ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnskyckling med pak choi och ingefära

Ugnskyckling med pak choi och ingefära där pak choien får en asiatisk kryddning och smak från sesamfrö, ingefära och soja. Den söta aromen och något sega konsistensen framträder då allt fått koka upp i sweet chilisås. Servera sedan den ugnsstekta kycklingen ihop med pak choi och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Grönsaker: Ansa och skär pak choien i bitar. Strimla sockerärterna, skala och riv ingefäran.
  5. Stek grönsakerna några minuter i oljan i en stekpanna. Blanda ner ingefära, soja och sesamfrö och stek ytterligare någon minut. Tillsätt sweet chili och vatten och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med ris och grönsaker.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklinglår
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
Grönsaker
  • 250 g pak choi
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk olja
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2987 kJ / 714 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept