Kycklingfärs i grön curry med cashewnötter
Flera goda smaker blandar sig fint i denna lite Asien-inspirerade rätt. Kycklingfärs blandad med kokosmjölk blir himmelskt mild och stärks upp med currypasta där mängden kan anpassas efter tycke och smak. Cashewnötter på toppen ger det härliga tuggmotståndet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
250 g pak choi
1 röd paprika
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 tsk grön currypasta
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
70 g naturella cashewnötter
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2686 KJ / 640 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mmm ... Gott. Tog cocosgrädde istället för cocosmjölk och en stärnanis som extra krydda. Lättlagat och smakrikt/ Gunnar
Gunnar
2024-06-06Otroligt lättlagat och gott!
Anton
2024-02-09Instämmer i: Snabbt, enkelt, jättegott
Ursula
2023-08-09