Sticky pork hoisin

Låt Asien komma på besök med denna sticky pork hoisin. Den lite söta hoisinsåsen passar perfekt ihop med tunnskivad kotlett och detta äts sedan tillsammans med pak choi, en härligt krispig kålsort. Toppa med sesamfrön för en extra fin och smakrik rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 691 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater91 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stSupergott som grundrecept!! Vi skippade vattenkastanj Men valde sautéed gul lök och citron och teriyaki o yakiniku istället för hoisin samt 1 tsk strösocker o 1/2 tsk sirap m honung
Yonna
Sliskigt och smaklös. Rekommenderar ej
Ida
Uppskattades av alla
Elisa
Mycket trevlig rätt, mild och med goda smaker.
Sten
Jättegott! Modifierade enligt Julias tips nedan.... Mindre hoisin, tillsatte lite soya och mer salt och peppar. Stekte även med en klyftad gullök. Höga betyg från alla!
Jennie
Jättegott och enkelt. Vi hade nudlar till.
Terese
Uppskattades tom av min kräsna 1,5 åring efter dessa modifieringar.
Julia
Efter att ha haft Icas familjekasse i 3 veckor har jag lärt mig hur man ska modifiera recepten för att det ska bli bra. 1. Salta och peppra köttet innan ni häller i hoisin. Smakar ingenting annars. 2. Vi använde bara hälften hoisin. Det blir dyngsött annars. Det blev fortfarande såsigt. 3. Ha i soja 3-5 matskedar. 4. Smaka av med salt och peppar. Då blir det jättegott. Annars smakar det mest sött samt att köttet är smaklöst då det inte ska kryddas alls enligt receptet.
Julia