UNDER 30 MIN | Medel

Sticky pork hoisin

Låt Asien komma på besök med denna sticky pork hoisin. Den lite söta hoisinsåsen passar perfekt ihop med tunnskivad kotlett och detta äts sedan tillsammans med pak choi, en härligt krispig kålsort. Toppa med sesamfrön för en extra fin och smakrik rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pak choi: Strimla pak choien fint och blanda med saft från limen, oljan och lite salt och peppar. Låt pack choien marinera medan resten lagas till.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Sticky pork: Häll av vattenkastanjerna.
  4. Strimla köttet och stek det i oljan i en stekpanna några minuter. Häll i hoisinsåsen och vattenkastanjerna och låt det bli varmt.
  5. Servera köttet med ris, pak choi och sesamfrö.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna sesamfröna gyllenbruna i lite salt i en torr och het stekpanna. Använd gärna både svarta och vita sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
Pak choi
  • 250 g pak choi
  • 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris eller nudlar
Sticky pork
  • 1 burk vattenkastanjer (à 227 g)
  • 600 g tunnskivad kotlett
  • 2 tsk olja
  • 200 ml hoisinsås
  • 1 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 2897 kJ / 691 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept