Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika
Att steka brysselkål tillsammans med vattenkastanjer, salladslök och hoisinsås är verkligen ett vinnande koncept. Till det serveras kokt ris och en sallad gjord på rättika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g brysselkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
1 förp hoisinsås (à 200 ml)
1/2 dl vatten
Sallad på rättika
1 rättika (à ca 200 g)
250 g snackgurka
1 lime
1 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
1 förp färska ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 528 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såååå tråkigt, äckligt smak! INTE rekommenderas. Särskilt för en hel måltid. Minus poäng
Helen
2024-01-22Hönsen fick brysselkålen, ersatte med broccoli. Funkade bra.
Karin
2024-01-17Överraskande gott!
Maria
2024-01-17