Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

2
2 Klimatsmart
Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Att steka brysselkål tillsammans med vattenkastanjer, salladslök och hoisinsås är verkligen ett vinnande koncept. Till det serveras kokt ris och en sallad gjord på rättika. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g brysselkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
200 ml hoisinsås
1/2 dl vatten

Sallad på rättika

200 g rättika
25 g snackgurka
1 lime
1 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
100 g ärtskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Stephanie

2022-01-03

Rättikan var ingen höjdare, men brysselkål i hoisinsås var supergott!

Ulrika

2021-12-14

Förvånansvärt gott! Det kommer vi göra fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2207 KJ / 528 kCal
Fett 9 g
Salt 3 g
Kolhydrater 93 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept