Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

4
3
Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Att steka brysselkål tillsammans med vattenkastanjer, salladslök och hoisinsås är verkligen ett vinnande koncept. Till det serveras kokt ris och en sallad gjord på rättika. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g brysselkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
200 ml hoisinsås
1/2 dl vatten

Sallad på rättika

200 g rättika
25 g snackgurka
1 lime
1 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
100 g ärtskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Per

2023-01-18

Mycket gott, trevligt med alla olika texturer. Gjorde en hoisinsås efter detta enkl recept: https://www.tasteline.com/recept/hoisin-sas/ för att slippa köpa en flaska som blir stående ... Dock, sallden med ärtskott och rättika var extremt svår att mixa! Den ena trasslar samman i buntar, den andra klibbar ihop i skivor ... rekommenderar att man bygger denna på tallriken istället och ringlar dressingen över.

Stephanie

2022-01-03

Rättikan var ingen höjdare, men brysselkål i hoisinsås var supergott!

Ulrika

2021-12-14

Förvånansvärt gott! Det kommer vi göra fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2207 KJ / 528 kCal
Fett 9 g
Salt 3 g
Kolhydrater 93 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden